ABD Merkez Komutanlığı'na göre , Çarşamba gecesi ABD Donanması destroyeri USS Carney , Yemen açıklarında bir Husi balistik füzesini ve "üç İran İHA'sını" düşürdü. 

Mısır ile Yunanistan arasında Yüksek İşbirliği Konseyi kuruldu Mısır ile Yunanistan arasında Yüksek İşbirliği Konseyi kuruldu

Saat 20:30 civarında Husi militanları, Süveyş Kanalı'na giden ve oradan gelen deniz yollarına yönelik uzun süredir devam eden Husi saldırılarının sonuncusu olan, Aden Körfezi'ne doğru bir gemisavar balistik füze fırlattı. Carney balistik füzeyi düşürdü. 

Saat 21:10 civarında, Carney'nin mürettebatı ek bir adım atarak üç İran İHA'sını vurup düşürdü. Merkez Komutanlığı daha fazla bilgi vermedi.

ABD'li bir hükümet yetkilisi Çarşamba günü geç saatlerde AP'ye verdiği demeçte, ABD'nin Pazar günkü ölümcül saldırıya misilleme yapmasının beklendiğini ve büyük olasılıkla birkaç gün süren hava saldırıları şeklinde olacağını söyledi. Bu saldırıların İran hedeflerini mi kapsayacağı yoksa yalnızca İran'ın yabancı vekil gruplarını mı vuracağı belli değil. 

Editör: Nermin İstikbal