ABD'de seçim yılı, Çin'in daha sert bir tavır almasına dair histerinin her geçen gün arttığı bir dönemde, Beyaz Saray'ın limanlarda harekete geçtiği görüldü.

Başkan Joe Biden dün, Çin yapımı liman vinçlerini Japon vinçleriyle değiştirme planını uygulamaya koyan bir idari emir imzaladı. 

Biden'ın Sahil güvenliğe limanlardaki siber güvenliği denetlemek için daha fazla yetki veren emri, aynı zamanda limanların casus cihazlarla donatılabileceği endişesi nedeniyle olduğu açıklandı.

Siber ve gelişen teknolojiden sorumlu ulusal güvenlik danışman yardımcısı Anne Neuberger: "Bu vinçler, büyük ölçekli konteynerleri limana girip çıkardıkları için, eğer bir suç saldırısında şifrelenirlerse ya da bir düşman tarafından kiralanırsa ya da çalıştırılırsa ekonomimizin mal hareketi ve bizim ekonomimiz üzerinde gerçek bir etkisi olabilir" dedi.

Amerika limanlarında kullanılan vinçlerin yaklaşık yüzde 80'i Çin'de üretiliyor ve Çin yazılımları kullanılıyor.Biden, bunların yerine Mitsui'nin ABD'deki bir yan kuruluşunun geçmesi için önümüzdeki beş yıl içinde 20 milyar dolar ayırdı.

ABD; Venezuela Petrolüne Yeniden Yaptırım Uygulamayı Planlıyor ABD; Venezuela Petrolüne Yeniden Yaptırım Uygulamayı Planlıyor

Teknoloji devi Microsoft'a göre, Amerikan denizcilik varlıklarının geçen yıl Çin devleti destekli bir gözetleme operasyonu olan Volt Typhoon tarafından hedef alındığı bildirildi.

Editör: Nermin İstikbal