ABD, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli bir gemi yöneticisine ve onun İran ordusu adına mal nakliyesindeki rolüyle bağlantılı 13 gemiye yaptırım uyguladı.

ABD Hazine Bakanlığı Dış Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC) Perşembe günü yaptığı açıklamada, Dubai merkezli Oceanlink Maritime'ın, İran Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı (AFGS) ve Savunma ve Silahlı Kuvvetler Lojistik Bakanlığı (MODAFL) adına belirtilmemiş İran mallarının sevkiyatını kolaylaştırdığını açıkladı.

OFAC, Oceanlink Maritime tarafından yönetilen VLCC Hecate'nin  yakın zamanda gemiden gemiye transfer yoluyla 100 milyon dolardan fazla değere sahip İran ham petrolünü yüklediğini ekledi. OFAC'a göre transfer 25 Mart'ta gerçekleşti. OFAC, malların , İran'ın Sepehr Energy adına İran Ulusal Tanker Şirketi (NITC) tarafından işletilen, önceden belirlenmiş bir gemi olan VLCC Dover'dan , "gemilerin yerlerini gizlemek için gizleme teknikleri kullanılarak" Hekate'ye aktarıldığını belirtti.

Mısır ile Yunanistan arasında Yüksek İşbirliği Konseyi kuruldu Mısır ile Yunanistan arasında Yüksek İşbirliği Konseyi kuruldu

Editör: Nermin İstikbal