Beyaz Saray'a göre Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, özgür ve adil seçimlere izin verilmesi yönündeki anlaşmada üzerine düşen gelişmeleri yerine getirmedi.

TankerTrackers.com'a, Venezüella pazarına hizmet veren tanker operatörlerinin, beklenen kısıtlamalardan önce "karanlık filo" ile yaptırımlardan kaçınmak üzere çalışmalarına başladı.

Ekim ayında Amerikalı yetkililer, Maduro'nun ülkenin seçim sistemi üzerindeki kısıtlamaları gevşetmesi halinde Venezuela petrolüne yönelik uzun süredir devam eden yaptırımları kaldıracak olan Maduro hükümetiyle bir anlaşma üzerinde çalışmıştı.

Anlaşma ile, Maduro'nun Temmuz 2024'te yapılması planlanan bir sonraki başkanlık seçiminin şartlarını belirlemek için muhalefet partisiyle görüşmelere başlaması istenmişti.

Beyaz Saray'a göre bu gerçekleşmedi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Matthew Miller, bir miktar ilerleme kaydedilmesine rağmen, "Maduro ve temsilcileri demokratik muhalefetin kendi seçtikleri adayı kaydettirmesini engelledi, siyasi muhalifleri  sindirmeye çalıştı ayrıca çok sayıda siyasi aktörü ve sivil toplum üyesini haksız yere gözaltına aldı." dedi. 

Ukrayna savaş zamanı tahıl ihracatında rekor kırdı Ukrayna savaş zamanı tahıl ihracatında rekor kırdı

ABD'li yetkililerin Maduro'nun Meksika'daki temsilcileriyle son bir uyarıda bulunmak üzere geçen hafta bir araya geldiği ancak çok az ilerleme kaydedildiği bildirildi.. Bu gelişmelerin sonucu olarak yaptırımlar önümüzdeki altı hafta içinde aşamalı olarak yeniden yürürlüğe girecek. 

Editör: Nermin İstikbal