Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail'e tam desteğini sunan ve Doğu Akdeniz'e uçak gemisi filosu gönderen ABD'ye uyarı niteliğinde bir açıklama yaptı. Rus lider Putin, ''Akdeniz'de konuşlu Amerikan uçak gemileri, Rusya'nın Karadeniz'deki Kinjal hipersonik füzelerinin menzilinin içinde. Bunu tehdit olarak değil, bilgi olarak söylüyorum. Sadece bir hatırlatma.'' ifadelerini kullandı.

putin-bu-bir-tehdit-degil-sadece-hatirlatma-16443806_6591_m.jpg

Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı

İsrail- Hamas çatışmasında Tel Aviv yönetimine tam destek açıklamasında bulunan ve Doğu Akdeniz'de uçak gemilerinden oluşan büyük bir filo gönderen ABD'ye, Rusya Devlet Başkanı Putin'den tehdit gibi bir açıklama geldi. Putin, ellerindeki Kinjal hipersonik füzelerinin menzilinin, Akdeniz'deki ABD gemilerini kapsadığını söyledi.

PUTİN ÇİN'DE

Putin, Çin'de gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında basın mensuplarının, İsrail'in Gazze'deki bombardımanlarına ve Orta Doğu'da ABD-İsrail eksenli gelişmelere yönelik açıklamalarda bulundu.

KİNJAL HİPERSONİK FÜZELERİ

Rusya'nın ürettiği nükleer kapasiteli hipersonik aero-balistik havadan karaya füzesi, iddia edildiğine göre 2 bin kilometreden fazla menzili ile biliniyor. Hem konvansiyonel hem de nükleer savaş başlıklarını taşıyan ve Tu-22M3 bombardıman uçaklarından veya MiG-31K uçaklarından fırlatılan Kinjal füzesinin Rusya'nın Güney Askeri Bölgesi ve Batı Askeri Bölgesi'ndeki hava üslerinde konuşlandırdığı biliniyor.

Editör: Nermin İstikbal