SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, Küresel konteyner gemicilik endüstrisi navlun fiyatlarında kademeli bir artışa tanık olurken, bu yılın sonlarında tamamen krizi atlatmayı bekliyor. Bu da armatörlere yeni gemi almaları konusunda umut veriyor.

Malkezya Deniz Taşımacılık Birliği Başkanı Ooi Lean Hin, bir gazeteye verdiği demeçte, "Eğer piyasada yeni gemi ya da ikinci el gemi alma niyetiniz varsa şimdi almanın tam zamanı. Fiyatlar düşük ve talep zayıf" dedi.

Bir VLCC'nin fiyatı 2008 yılı fiyatlarına göre %40 aşağıya düşmüş durumda. En büyük konteyner gemilerinin fiyatları bile %30 aşağıda.

Aynı zamanda Evergreen grubu Malezya Başkan Yardımcısı da olan Oohi, şöyle diyor: "Gemi piyasasını bilen şimdi gemi satın alma zamanı olduğunu da anlar. Çünkü piyasa yükseldiğinde malvarlığınızı değerlendiğini görebileceksiniz"

Bununla birlikte yerel kredi kuruluşları armatörlere yeni gemi almaları için kredi vermekte pek istekli değiller. Buna neden olarak da gemi arzı fazlasının karları erittiğini ve Avrupa ve ABD ekonomilerinde talep zayıflığı görülmesini gösteriyorlar.

Haberin tamamı için:

http://www.seanews.com.tr/article/TURSHIP/CONTAINER/78073/Ship-Market-New-vessels-buy/

Editör: TE Bilişim