Büyük yük gemileri hızla el değiştiriyor. Veriler Şubat ayının Newcastlemax satışları açısından aylık rekora imza attığını gösteriyor. VesselsValue'ye göre toplamda 10 adet capesize satıldı.

Newcastlemax'lar maksimum 50 m genişliğe ve maksimum 300 m toplam uzunluğa sahiptir ve Avustralya'nın Newcastle limanına girebilen en büyük gemiyi ifade eder.

Son satışlar arasında, OMC Shipping, 10 yıllık, 208.000 dwt'lik Imabari yapımı Pacific Assurance'ı 48,5 milyon $'a Güney Kore'nin Pan Ocean'ına sattı. 

Şubat ayı ortalarında Newcastlemax segmentine iki Yunan isim girdi. Thenamaris, Polaris Shipping'den maliyeti 65 milyon dolar civarında olan dört gemi eklerken Neda Maritime, Tor Olav Trøim destekli 2020 Bulkers'tan 127,5 milyon dolara satılan 2019 yapımı iki newcastlemax'ı (Bulk Shanghai ve Bulk Seul) ekledi. 

Diana Shipping, Houston'ı 23,3 milyon dolara satıyor Diana Shipping, Houston'ı 23,3 milyon dolara satıyor

Bu arada, Çinli ağır siklet Winning Shipping'in filosuna ABD merkezli Foremost Maritime'dan iki gemi eklediği belirtiliyor. 

Broker Arrow'un faiz oranlarının önümüzdeki aylarda da yükselmeye devam edeceğini öne süren yeni bir raporuyla spot sermaye faiz oranları geçen ay %90 artışla günde 31.000 doların üzerine çıktı.

Arrow, "Bu ilginç gerçeği düşünün," "Geçen yılın ikinci yarısında ortalama Capesize ton-mil talebi Şubat ayına göre %28 daha yüksekti. Üstelik 2013 yılından bu yana yılın ikinci yarısındaki ortalama talep hiçbir zaman Şubat ayındakinin altına düşmedi.”dedi,

Editör: Nermin İstikbal