DenizTemiz Derneği/ TURMEPA, “Uluslararası Kıyı Temizleme (International Coastal Cleanup – ICC)” kampanyası kapsamında yüzlerce deniz dostu ile kıyılarda buluşuyor. Türkiye’de kıyı temizleme etkinliklerinin öncüsü TURMEPA, 20. yılında Uluslararası Kıyı Temizleme Günü’nün Türkiye koordinatörlüğünü üstlenmeye devam ediyor ve 17 Eylül Cumartesi günü oksijen kaynağı denizlerimizi korumak için herkesi kıyılara davet ediyor.

 Her yıl eylül ayında 100’den fazla ülkede yüzbinlerce deniz dostunu kıyılarda buluşturan “Uluslararası Kıyı Temizleme (International Coastal Cleanup – ICC)” kampanyası için geri sayım başladı. Etkinliğin 20 yıldır Türkiye koordinatörlüğünü üstlenen TURMEPA bu yıl da deniz gönüllüleri ile kıyılarda buluşacak olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyor.

17 Eylül Cumartesi günü İstanbul, Antalya, Samsun ve Fethiye’de düzenleyeceği etkinlikler ile TURMEPA, atıkların denize ulaşmasını önlemek, geleceğe temiz denizler bırakmak adına herkesi sorumluluk almaya davet ediyor. Ülkemizin dört bir yanından yüzlerce gönüllünün yanı sıra kamu ve özel kuruluşların da katılacağı bu gönüllülük hareketinde siz değerli basın mensuplarını da aramızda görmekten mutluluk duyarız. 

Unutmayalım, Deniz Varsa Hayat Var!

Program Akışı / İstanbul / 17 Eylül 2022, Cumartesi

09.30                  Etkinlik alanı buluşma, Caddebostan Sahili, Beltur Kafe Önü

09.30 – 10.00    “Sıfır Atık Mavi” ve ICC Hakkında Bilgilendirme

10.00 – 11.00    Kıyı Temizliği 

11.00 – 11.30    Toplanan Atıkların Sınıflandırılması ve Değerlendirilmesi

11.30 – 12.00    Deniz Kirliliği Konusunda Bilgilendirme, Sıfır Atık Mavi Sözü Verilmesi, Basın Açıklaması ve Toplu Fotoğraf Çekimi

Editör: CAHİT İSTİKBAL