Karamehmet 4 Tankerini Kaddafi'ye Sattı

24 parça tanker ve dökme kuru yük gemilerden oluşan bir filoya sahip Geden Lines (Genel Denizcilik) 4 aframax tankerini Libyalı GNMTC şirketine satmak için sözleşme yaptı.

Bir ay içinde deniz ticaret filosuna yeni inşa iki dökme kuru yük gemisi katan Genel Denizcilik, 15 gemiden oluşan tanker filosunun 4’ünü Libya kamu şirketi General National Maritime Transport şirketine satmak için sözleşme imzaladı. Satışı yapılan gemilerin 2006 inşa M/T Spike, 2007 inşa M/T Show, bu yıl içinde teslim alınan M/T Peak ve M/T Wind olduğu belirtiliyor. GNMTC’nin gemilerin her biri için 63 milyon dolar civarında ödeme yapacağı belirtildi. Geden Lines’ın bu gemileri, Samsung tersanesine 55 – 60 milyon dolardan sipariş ettiği düşünülüyor.

Gemilerin satış fiyatına bakıldığında modern aframax tankerlerin fiyatlarında bu yılın başına göre % 10 oranında olduğu görülüyor. Yeni inşa bir aframax tankerin fiyatı 70 milyon dolar civarındaydı.

Geden Lines’ın Uzakdoğu tersanelerinde üçü 318.000 dwt’lik ultra olmak üzere 26 adet aframax ve suezmaxlardan oluşan tanker siparişi bulunuyor.  

2006’da 30 tankerden oluşan bir filo kurmak için karar alan GNMTC ise agresif büyümesini devam ettiriyor. Şirket son iki buçuk yıl içinde 15 tankere 1 milyar doların üstünde yatırım yaptı.

Editör: TE Bilişim