Havalimanı'nda Mahsur Kaldılar

GİZEM DENİZ  adlı geminin mürettebatından aralarında Utku Töre, Mustafa Mete, Yusuf Türkmen, Nurcan Karaduman ve Sinan Arıcıoğlu'nun bulunduğu beş kişi İngiltere Heathrow Havalimanı'nda mahsur kaldı!

GizemDeniz Gemisi'nin bayrak değişimi için 21 Mart 2020 tarihinde Cebelitarık'a inen beş çalışan, İngiltere üzerinden Türkiye'ye gelecekti. Olumsuz hava şartları sebebiyle ilk uçuşları iptal olan ekip, Cebelitarık'ta mahsur kaldı. Cebelitarık'ta Türk Konsolosluğu bulunmadığı için seslerini duyuramayan ekip ancak 27 Mart 2020 tarihindeAeroflot Rus havayolları ile Moskova üzerinden İstanbul'a gelmeyi denedi. Rus vatandaşı olmadıkları için uçağa kabul edilmeyen ekip, Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye gelmeyi denedi.

Dünyayı saran koronavirüs salgını sebebiyle yalnızca kendi vatandaşlarını kabul eden ülkeler, mahsur kalan ekibin sesine kulak vermedi.

Bulgar vatandaşları olmadıkları için Bulgaristan uçağına alınmayan ekip, Londra Heathrow Havalimanı'nda transit yolcu olarak mahsur kaldı.

İngiliz Vizeleri Yok

İngiliz vizeleri olmadığı için Londra'da konaklama imkanı bulamayan ekip Heathrow Havalimanı'ndan çıkabilme imkanı bulamadı.

Büyükelçilik Haftasonu Dolayısı ile Kapalı

Büyükelçilik tarafından haftasonu olması sebebiyle sesleri duyulmayan beş Türk vatandaşı, halen daha Londra Heathrow Havalimanı'nda seslerini duyurabilmeyi bekliyor.

Havalimanı Otelleri de Kapalı

İngiltere'de koronavirüs salgını sebebiyle uçuşları iptal eden Hearthrow Havalimanı, içerisinde bulunan oteleri de kapatılmıştı. Töre, Mete, Türkmen, Karaduman ve Arıcıoğlu hareket alanının kısılmasının yanında, mahsur kaldıkları durumdan kurtulmayı bekliyor.

Yağmur GERZ

Editör: TE Bilişim