Konferansa şirketi temsilen, İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) 1993 mezunu İnsan Kaynakları Müdürü Cankut Ceyhan ve Yüksek Denizcilik Okulu 1985 mezunu Satın Alma Müdürü Selim Kuntaş katıldı. Uzun bir aradan sonra tekrar kendi okullarında bulunmaktan çok mutlu olduklarını dile getiren şirket temsilcileri konferansa şirket bilgilerini içeren sunumla başladı.

Hemen hemen sorulacak tüm soruları açıklayıcı bu sunumda, şirket hakkında genel bilgiler, şirket politikaları, insan kaynakları uygulamaları ve 2010 yılı anket değerlendirmesi yer aldı. Öğrencileri şirket hakkında bilgilendiren şirket yöneticileri, sahip oldukları filolardan ve sefer bölgelerinden bahsetti. Stajyer alımına değinilen konuşmanın devamında, gemilerin sefer bölgelerinden dolayı stajyer alımında tercihin uzun stajyer alımından yana olduğu  bahsedildi. Ayrıca Şirket yetkilileri dökme-kuru yük piyasasında alışagelmiş uzun kontrat sürelerinin yanı sıra Nemtaş Denizcilik'te bu sürenin  zabitler için 4 ay olduğunu vurguladı.Diğer taraftan konferansta,şirketin kara ayağının uzun yıllar denizde çalışmış tecrübeli okul mezunlarından uzun zamandır yönetildiği belirtildi.

Şirket politikasından bahseden Sayın Ceyhan, önemli konular olarak emniyetli yönetim ve kaliteli çalışmayı gösterdi. Firma, deniz güvenliği, emniyetli çalışma, deniz ve çevre korumasına özel önem vermekle öğrencilere denizde çalışmanın sosyal sorumluluk da taşıdığını göstermiştir.

Gemiye katılım öncesi tüm gemi personeline görev ve sorumluluk derecesine göre, hazırlanmış olan program dahilinde, ilgili departmanlar tarafından pre-joining eğitimi şirket tarafından verildiği vurgulandı.

Şirket hakkında öğrencileri bilgilendirmelerinin ardından şirket yöneticileri, İTÜ Denizcilik Fakültesi’nde (YDO) olmaktan çok mutlu olduklarını ve kendilerine bu fırsatı verdikleri için İTÜ Denizcilik Fakültesi KARİYER KULÜBÜ’ne çok teşekkür ettiklerini ve bundan sonra her fırsatta burada bulunmak istediklerini dile getirdiler.

İTÜ Denizcilik Fakültesi 11. Geleneksel Kariyer Günleri 10 Aralık 2010 tarihinde MSC - Mediterranean Shipping Company’nin katılımıyla son bulacaktır.

 

Editör: TE Bilişim