Husiler Orta Doğu'daki ticaret gemilerine yönelik  tehdit olmaya devam ediyor. 

Trabzon'da denizci öğrencilere saldırı Trabzon'da denizci öğrencilere saldırı

Art arda sekiz gün boyunca herhangi bir olay rapor edilmemesinin ardından, Birleşik Krallık Deniz Ticaret Operasyonları (UKMTO) kurumu dün Kızıldeniz'in güneyinde bir olayla ilgili haber yayınladı. 

Bir geminin kaptanı, Yemen Donanması olduğunu iddia eden bir kuruluş tarafından, Husilerin geçen gemilere müdahalesinin iyi bilinen bir yöntemi olan AIS'i açmalarını talep eden bir kuruluş tarafından radyoda selamlandığını bildirdi. Daha sonra bir mürettebat üyesi şüpheli silah sesleri duyduğunu bildirdi.

Husilerin son beş ay içinde 70'ten fazla ticaret gemisini hedef almasının yol açtığı aksaklık, Kızıldeniz'deki trafiğin üçte ikiden fazla azalmasına neden oldu, ancak bölgeye giden gemiler için silahlı muhafızlar gerekli hale geldi. 

Sıkı arz ve talep durumunun ortasında, gemideki özel deniz güvenlik görevlilerinin fiyatları bu yıl önemli ölçüde arttı ve on yıldan fazla bir süre önce Somali'deki korsanlık dönemi yeniden alevlendi. 

Ekstra güvenlik talebi, kaçırma ve fidye için gemileri ve mürettebatı hedef almaya başlayan Somalili korsanların aniden geri dönmesiyle de arttı.

Bir İran yelkenlisini kaçıran dokuz Somalili korsan da 29 Mart'ta Hindistan Donanması tarafından tutuklandı.

Editör: Nermin İstikbal