Uluslararası toplum, dökme yük gemisi True Confidence'a düzenlenen ve üç mürettebatın ölümüne ve en az üç mürettebatın da ağır şekilde yaralanmasına neden olan saldırıyı evrensel olarak kınamak üzere bir araya geldi 

Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Almanya ve diğer pek çok ülke açıklamalarda bulunurken, Kızıldeniz üzerinden yapılan tüm nakliyelerin askıya alınması yönünde çağrılar da yapıldı.

IMO Genel Sekreteri Arsenio Dominguez bir video açıklamasında, "Masum denizciler asla ikincil mağdurlar haline gelmemelidir" dedi. Dominguez, denizdeki mürettebatın "güvenliğini güçlendirmek için toplu eylem" çağrısında bulundu.

BIMCO, Uluslararası Deniz Ticaret Odası, Intercargo, INTERANKO, Dünya Denizcilik Konseyi ve diğerleri dahil olmak üzere denizcilik sektörünün önde gelen dernekleri ortak bir bildiri için bir araya geldi. 

Bildiride, can kaybı ve yaralanmaların tamamen kabul edilemez olduğunu söyleyerek derin endişelerini dile getirdiler. Ayrıca, "masum sivil denizcilerin hayatlarının korunması ve bu tür tehditlere son verilmesi için kararlı eylem" çağrısında bulundular.

Van Gölü'nde inci kefali için denetimler yapılıyor Van Gölü'nde inci kefali için denetimler yapılıyor

Küresel sendika Nautilus International, hayata yönelik bu tür tehditler devam ederken sessiz kalamayacağını belirtti..Nautilus International'ın Profesyonel ve Teknik Başkanı David Appleton'un yaptığı açıklamada: "Kızıldeniz üzerinden transit geçiş yapmaya devam eden armatörlerin, M/V Rubymar'ın batması ve M/V True Confidence gemisindeki trajik olay da dahil olmak üzere son olayları göz önünde bulundurarak kararlarının gerekliliğini yeniden değerlendirmelerinin zamanının geldiğine inanıyoruz ."  “Gemi sahiplerinin karşılaştığı ticari baskıları ve Kızıldeniz'in küresel bir nakliye rotası olarak stratejik önemini anlıyoruz. Ancak hiçbir ticari çıkar, denizcilerimizin güvenliği ve hayatlarının önüne geçmemelidir.”dedi.

Husi isyancıları saldırının sorumluluğunu üstlenirken can kaybını zar zor kabul etti. Geminin taleplerine cevap vermesi gerektiğini iddia ettiler.

Ortaya çıkan bilgiler, geminin haftalar önce Yunan denizcilik şirketlerine satıldığını gösteriyor gibi görünüyor ve bu şirketler de açıklamalarında "Bunun şu anda herhangi bir ABD kuruluşuyla bağlantısı yok" dedi. Geminin önceki sahibi olduğu bildirilen Oaktree Capital Management, Associated Press ve diğer medya kuruluşlarının iletişime geçmesi üzerine yorum yapmaktan kaçındı.

Editör: Nermin İstikbal