"Kayyum Atanmasının Yolsuzlukla İlgisi Yok"

Türkiye Denizciler Sendikasından DenizHaber.Com'a yapılan açıklamada; Beyoğlu 1. İş Mahkemesinde alınan kararın yolsuzluk iddialarıyla ilgisi olmadığı belirtildi.

Açıklamada, yolsuzluk iddialarıyla ilgili mahkemenin sürdüğünü; Beyoğlu 1. İş Mahkemesinde alınan kararın Deniz Nakliyatı ve Armatörler Şubesi'nin açmış olduğu "Olağanüstü Genel Kurul İstemi" davasının sonucu olduğunu belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Olağanüstü genel kurul için Armatörler Şubemiz ve Deniz Nakliyatı şubemiz imza topladı. İmza, olağanüstü genel kurula gitmeyi gerektirecek 5'te bir çoğunluğa ulaşmıştı. Biz olağanüstü genel kurula gitmeden önce yolsuzlukla ilgili bize yapılan suçlamanın mahkemede sonuçlanmasını beklemek istedik, çünkü bu davadan aklanarak çıkacağımıza innaıyoruz. Ancak 11 üst delege, bizim mahkemede aklanmamızı beklemek istemedi, bu kez Beyoğlu 1. İş Mahkemesinde dava açtılar. Dava, olağanüstü genel kurul için yeterli sayıda imza toplandığı halde neden olağanüstü genel kurula gitmediğimiz hakkında idi. Mahkeme doğal olarak davacıları haklı buldu, olağanüstü kurula hemen gidilmesini ve gidilene kadar da kayyum atanmasını kararlaştırdı. Olay budur. Yolsuzluk iddiaları ile ilgili bir karar alınmış değildir. Olayın bu şekilde yansıtılmasından üzüntü duyduk. Gerçekleri yazan DenizHaber.Com'un bu konuda da doğruları kamuoyuna yansıtacağına inanıyoruz."

 

Editör: TE Bilişim