IMPA Yönetim Kurulu Sona Erdi 

Uluslararası Kılavuz Kaptanlar Birliği'nin Yönetim ve Danışmanlar Kurulu; 28-29 Temmuz tarihlerinde  Londra'da toplanarak kılavuzlukla ilgili güncel konuları görüştü.

Toplantıya Türkiye, Fransa, ABD, Brezilya, Güney Kore, Avustralya ve İspanya'dan oluşan icra kurulu üyeleri ile icra kurulu tarafından atanan ve Hollanda, Almanya, Küba ve Japonya temsilcilerinden oluşan danışmanlar kurulu katıldı.

Toplantıda kılavuzlukla ilgili konularda fikir üretmek ve ve güncel sorunlara çözüm bulmak amacıyla IMPA Task Force oluşturuldu. Bu komitenin başkanlığına IMPA Başkanı Mike Watson'ın önerisiyle ve oy birliği ile Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanı Kapt. Cahit İstikbal getirildi. Bu komitede Türkiye'den başka Hollanda, Avustralya, Fransa ve Almanya da yer alıyor. Komite yardım talep eden ülkelere kılavuzluk konularında teknik destek de sağlayacak.

Toplantılarda kılavuz kaptanların kişisel güvenliği ile ilgili uluslararası sörveyin yapılması kararlaştırıldı.

 

IMPA Yönetim Kurulu ve Danışmanlar Kurulu İngiltere Kraliçesi tarafından hediye edilen ve Genel Merkez olarak kullanılan HQS Wellington'ın güvertesinde.

IMPA Yönetim ve Danışmanlar Kurulu ve IMPA Sekreteryası 27 Temmuz Cuma akşamı Thames nehrinde Symhony adlı teknede akşam yemeğinde de biraraya geldiler.

Kaynak: Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Web Sitesi www.turkishpilots.org

Editör: TE Bilişim