IMO NAV Toplantıları Sona Erdi

Londra'da 5 gündür süren Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün seyir güvenliği konusunda en yetkili organı olan Seyir Güvenliği Alt Komitesi (NAV) 53. Dönem toplantıları bugün TSİ saat 16'da sona erdi.

Toplantılarda Türkiye'yi IMO Daimi Temsilcisi Dr. Bekir Sıtkı Ustaoğlu başkanlığındaki heyet temsil etti.

Toplantılarda dünyanın çeşitli bölgelerinde oluşturulan trafik ayırım şemaları ve bunlara ilişkin kural ve tavsiyeler onanırken, Elektronik Harita Gösterim Sistemleri'nin (ECDIS) Denizde Can Güvenliği Sözleşmesinde yapılacak uygun değişikliklerle bulundurma zorunluluğu getirilmesi NAV 53'ün tartışmalı konuları arasında yer aldı. Gemilerin köprüüstine yerleştirilecek harekete duyarlı uykusavar alarmı ile ilgili tartışmalar da yine NAV 53'te tartışılan ancak sonuçlandırılması 2008 yılına bırakılan konular arasında yer aldı.

NAV 53 toplantılarında ayrıca Bahama'nın önerisiyle gemilere kurtarma yardım hizmetleri için geliştirilen taslak ana hatlar da tartışıldı. Bu anahatlar, kaza sonrası gemi kaptanının sorumluluğunun yönetilmesi amacıyla gemi, sahil devleti ve kurtarma otoritesi arasındaki ilişkileri belirleyen ve her bir tarafın yükümlülük ve haklarını inceleyen tavsiye nitaliğinde kurallardan oluşuyor.

NAV Toplantılarında dün Uluslararası Kılavuz Kaptanlar Birliği (IMPA) tarafından verilen geleneksel resepsiyon katılan bütün ülkelerden ilgi gördü.

DenizHaber.Com

Toplantılara Hollanda'dan Kees Polderman Başkanlık etti.

NAV 53 Toplantılarına katılan Türk Heyeti aktif katılım gösterdi. Toplantılarda heyete Dr. Bekir Sıtkı Ustaoğlu Başkanlık etti.

Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanı Kapt. Cahit İstikbal ve Amerikan Kılavuz Kaptanlar Birliği Başkanı Capt. Mike Watson NAV 53 Toplantılarında Uluslararası Kılavuz Kaptanlar Birliği'ni (IMPA) birlikte temsil ettiler.

Editör: TE Bilişim