Balon tekniği kullanılarak alkışlar arasında denize indirilen gemi İÇDAŞ Tersanelerinde yapılan 14. gemi. İÇDAŞ 11 gemisinin kızak üstünde yapımının 6 ay sürdüğünü belirten yetkililer, 149  metre  boyunda, 23 mt genişliğinde 20.000 deadweigtht tonajlı çift cidarlı, marine line boyalı ve 10.000 NM seyir mesafesine sahip İÇDAŞ 11 gemisinin 3.5 ay sürecek deniz üstü çalışmasının ardından İÇDAŞ 11 gemisinin deniz ticaret filomuz arasında yerini alarak seferlerine başlayacağını söyledi.

Tamamlanan geminin sevgilisine kavuşurcasına denize gidişini heyecanla izleyen İÇDAŞ çalışanları ise duygularını “Burada yapılan üretimin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz.Kendi yaptığımız gemilerle dolan bir denize bakmak bize mutluluk veriyor” diyerek ifade etti.

İÇDAŞ Gemi İşletme Müdürü Kpt. Demir CÜRE:

Cüre: ‘‘ Bilindiği üzere 5 adet kimyasal tankerimizi yine IÇDAŞ bünyesine bağlı Mardaş firmamızdan temmuz 2010 itibarı ile teslim almış olup işletmekteyiz. İşletmemizi kurarken ofisimizin Çanakkale ‘de olacağından ötürü denizcilik camiasındaki çevremizden tüm negatif görüşlere rağmen ben ve diğer idealist çalışma arkadaşlarım bu zor başlangıç aşamasını başarı ile geçirmiş bulunuyoruz. Böylece herşeyden önce böyle 5 kimyasal tanker kapasiteli bir gemi işletmesinin İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerimiz dışında yürütülemeyeceği tabusu yıkılmıştır, şahsım ve tüm çalışma arkadaşlarım bu gururu taşımaktayız. Bu gün tersanemizden denize verilen IÇDAŞ 11 kimyasal tankerimizin de  yaklaşık 3,5 ay sürecek çalışmasından sonra filomuza katılması ile toplam 6 kimyasal tanker kapasitesine ulaşacağız.'

Ayrıca Cüre,  İÇDAŞ 11 gemisi İÇDAŞ tersanelerinde yapılan çeşitli sınıfta 14 gemi arasında 6. kimyasal tanker olup, bu geminin yapımında 400 kişi çalışmıştır. İÇDAŞ tersanelerinin aynı anda 10 gemi yapma kapasitesine sahip olduğunu ve bu durumda 4000 kişiyi istihdam edebileceği dikkate alınırsa, gemi inşa sanayinin ülkemiz ve istihdam için ne denli önemli olduğu anlaşılmaktadır” dedi.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim