Yunanistan, Libya'ya Yunanistan, Avrupa ve Çin vatandaşlarını almak üzere 4 feribot göndereceğini açıklandı. Libya'da bulunan 15 bin Çin vatandaşının Yunanistan'a getirilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Yunanistan, farklı ülke vatandaşlarını almak üzere Libya'ya 4 ticari feribot yada gemi göndereceğini duyurdu. Libya'da 300 civarında Yunan vatandaşı bulunduğu ifade edilirken, Dışişleri Bakanlığı kendilerine ulaşarak Yunanistan'a dönmek isteyip istemediklerini araştırıyor. Libya yakınlarında seyreden ticari "Minerva Antonia" adlı Yunan gemisi ise yetkililer tarafından Libya'nın Sirte körfezindeki Ras Lanuf limanına yönlendirildi. Önümüzdeki saatlerde limana ulaşması beklen gemi burada ve civarda bulunan Yunan yolcularını alacak. Yunanistan, C-130 tipi askeri uçakları da hazır bekletiyor.

Öte yandan Çinli yetkililer, Yunanistan ve İtalya'dan Libya'daki 40 bin vatandaşının gemilerle alınmasını istedi. İşçi, yönetici ve iş adamlarından oluşan 20 binden fazla Çinli, İtalya üzerinden ülkelerine dönecek. 15 bin kişi ise Girit'e oradan da uçaklarla Çin'e gönderilecek. Çin büyükelçiliğinin Girit'in Kandiye (İraklion) şehrinde otelleri tuttuğu kaydedildi.

İlk Çinli grubun Perşembe günü Girit'e ulaşması bekleniyor. Yunan hükümeti, Çin vatandaşların Yunanistan'da ikametlerine ilişkin ayrıntılarla yakından ilgileniyor.
 
 

Editör: TE Bilişim