Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali YILDIRIM'ın  "Denizci Millet, Denizci Ülke"  olma yolundaki girişimleri paralelinde başlatılan ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Denizcilik Uygulama Eğitimleri" kapsamında, Van Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi öğrencilerinden oluşan bir grup, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünü ziyaret etti.

Anadolu'da bulunan Denizcilik Meslek Liselerinin İstanbul'da bulunan denizcilik kurumlarını tanımaları amacıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne gelen öğrencileri kabul eden Genel Müdür Salih ORAKCI, "Denizci Millet, Denizci Ülke" ülküsünü gerçekleştirmenin lafla olamayacağını, bu ülkünün ancak bu tür projelerle hayata geçirilebileceğini vurguladı. Bu amaçla başlatılan seferberliğin, eğitim ayağına ülkemizin Doğusundan; Van’dan başladığını belirterek Vanlı öğrencileri karşısında görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. ORAKCI konuşmasının devamında, KEGM'nin görevlerini ve Türk Boğazlarıyla ilgili istatistiklerle, boğazların jeopolitik ve stratejik önemini öğrencilere anlattı. Denizciliğin bir öngörü mesleği olduğunun altını çizen ORAKCI öğrencilere, meslekle ilgili sorular da sordu. Kendisinin de bir uzakyol kaptanı olduğunu ve 15 yıl kadar açık denizlerde çalıştığını vurgulayan Genel Müdür, deniz taşımacılığındaki ticari ve operasyonel riskler ile uygulanmakta olan mevzuat ve bu alandaki uluslararası meslek örgütleri hakkında da bilgi verdi. Dünya ticaretinin %90’ının denizyoluyla yapıldığını hatırlatan ORAKCI, bu anlamda denizcilik mesleğinin ve gemi kaptanlığının önemine de değindi.

Van Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi yöneticileri, Denizciliğe ve eğitime katkılarından dolayı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali YILDIRIM’a ve KEGM'ye teşekkür ederek Genel Müdür Orakcı'ya bir plaket takdim etti. ORAKCI da plaketi, Bakan adına almaktan dolayı yaşadığı gururu ve memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Toplantı boyunca öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunan Genel Müdür Salih ORAKCI, öğrencilere meslek hayatlarında başarılar diledi.

Öğrenciler bu projeyle birlikte, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait birimleri, İstanbul Gemi Trafik Merkezi'ni ve arama kurtarma botlarını gezerek çalışanlardan bilgi alma fırsatı da buldu.

 

Editör: TE Bilişim