Çanakkale Boğazı'nında  UZMAR Tersanesi tarafından Kıyı Emniyeti için inşa edilen ve son teknolojiyle donatılan yeni kurtarma römorkörü görev başında

Kocaeli'de inşa edilen 32 metre uzunluğunda, 498 groston ağırlığında ve 82,44 ton çeki gücüne sahip Kurtarma-13 römorköründe 8 personel görev yapacak.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, şöyle denildi:

"Türk boğazları bölgesinde ve deniz yetki alanlarında seyir, can, mal ve çevre emniyeti için 7/24 çalışan kuruluşumuz filosuna dahil olan Kurtarma-13 isimli römorkörümüzü görev yeri olan Çanakkale Boğazı'na uğurladık."

"Sınıfının en modern römorkörlerindendir"

Kıyı Emniyeti Çanakkale Müdürü Ogün Çevik ülkenin en büyük römorkör filolarından birine sahip olduğunu söyledi. 

Yeni römorkörlerinin 9 ayda tamamlanarak hizmete girdiğini belirten Çevik şöyle konuştu:

"Mayıs 2021 itibarıyla 9 ay gibi rekor kabul edilebilecek bir sürede, ülkemizin yerli ve milli imkanlarıyla üretilmiş olan Kurtarma-13, dünyanın en kompakt, en etkin ve sınıfının en modern römorkörlerindendir. Filomuza katılmasıyla Çanakkale Boğazı'nda refakat ve liman hizmetlerinde görev almak üzere start vermiştir. Bu yıl içerisinde 3 römorkörümüz daha benzer özelliklerde, son derece önemli çeki güçleriyle dünyanın en modern ve kesinlikle rakipsiz dümen ve pervane sistemlerine sahip olacaklardır. Römorkörlerimiz tam güçte yol alırken acil durumla karşılaşmaları halinde yaklaşık 70 saniyede 70 metre mesafede tam olarak durabilir ve olduğu yerde 360 derece dönebilme yeteneğine sahiptir. Emsallerine ve benzerlerine göre çok ucuz bakım ve tutum masraflarıyla çalıştırılabilen bu güzel römorkörlerin kurumumuza, ülkemize, milletimize ve Türk denizciliğine hayırlı olmasını diliyorum. "

Gemi kaptanı Serkan Çakıroğlu da Kurtarma-13'ün filolarının son göz bebeği olduğunu aktararak, "Gemimiz uluslararası standartlarda yapılmış bir römorkör. Son teknolojilere sahip. Türk tersanelerinde, Türk mühendislerinin eseri olarak yapılmıştır. 32 metre uzunluğunda, 13 metre eninde, 6 bin 300 beygir gücündedir. Bu römorkörümüz İstanbul ve Çanakkale Boğazlarında herhangi bir gemi kazası ve yangında acil müdahale için dizayn edilmiş yapıdadır." ifadesini kullandı. 

Editör: TE Bilişim