Türk muhribi de Frigia’yı arıyor

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Somalili deniz haydutlarınca, Türk şirketine ait Malta bayraklı Frigia isimli kuru yük gemisinin kaçırılmasına ilişkin olarak, “Arama kurtarma merkezimiz çalışmalarına anlık olarak devam ediyor. Bölgede görev yapan Türk muhribi de konuyu takip ediyor” dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım dün, TCCD’de göreve başlayan ve “ilk kadın makinistler” olarak adlandırılan iki makinist ile iki “hareket memuru” adayını kabulünde soruları yanıtladı.
Yıldırım, Somalili deniz haydutlarınca kaçırılan Frigia adlı gemiye ilişkin soruya, “Arama Kurtarma Merkezimiz çalışmalarına anlık olarak devam ediyor. Aynı zamanda, bölgede görev yapan Türk muhribi de konuyu takip ediyor” yanıtını verdi.

Yıldırım, “Geminin sahibi olan firma yetkililerinin, geminin kaçırılıp kaçırılmadığına ilişkin net bir bilgilerinin olmadığını söylemişti. Gemi kaçırıldı diyebilir miyiz?” sorusuna, “Geminin korsanlar tarafından ele geçirildiğini biliyoruz” diye yanıt verdi.

Bakan Yıldırım, kendilerine gelen bir tazminat talebinin olup olmadığının sorulması üzerine ise, “Henüz daha o aşamada değil. Gemi seyir halinde, belirli bir noktaya götürüldükten sonra bu tip talepler gündeme geliyor” dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim