PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ TÜRK TİCARET TARİHİ SEMPOZYUMU DÜZENLİYOR.

PİRİ REİS Üniversitesi tarafından düzenlenen 2.  TÜRK DENİZCİLİK  ve  TÜRK DENİZ TİCARETİ  TARİHİ SEMPOZYUMU   9 Nisan 2010  Cuma Günü, saat 09.00 -19.00 arasında   Tuzla, PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ Konferans Salonunda yapılacak.

İlki 2009 yılında 9 Eylül Üniversitesi, Denizcilik Fakültesi tarafından İzmir’de düzenlenen Sempozyumun Açılış Konuşmaları Piri Reis Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof.Dr.Osman Kamil SAĞ ; Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Metin Kalkavan; Sempozyum Onur Konukları (E) Koramiral LÜTFÜ SANCAR, (E) Oramiral Metin Ataç ve Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü Prof.Dr.İlber Ortaylı tarafından yapılacak.

Piri Reis Uzmanı (E) Tümgeneral Cevat Ülkekul ve Piri Reis Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Akdeniz’in büyük katkıları ile düzenlenen Sempozyumda
Prof.Dr.  Güldem  Cerit, Prof. Dr. Nil Güler, Prof. Dr. Fevzi Erdoğmuş gibi Denizcilik Eğitim Camiasının çok yakından tanıdığı Eğitimciler Oturum Başkanı olarak görev alırken; Prof. Dr. Tosun Terzioğlu, Prof. Dr. Ata Atun; Prof. Dr. Metin Taylan gibi çok değerli Bilim Adamları  Türk Denizcilik ve Türk Ticari Denizcilik Tarihinin çeşitli konularını içeren konularda Bildiriler sunarak  Piri Reis Üniversitesinin bu organizasyonuna katkıda bulunacaklar.

Sempozyuma Deniz Ticaret Odası,Denizcilik Müsteşarlığı,Deniz Kuvvetleri ve Üniversitelerden yoğun katılım bekleniyor.

Editör: TE Bilişim