Kovid-19 salgını sebebiyle iptal edilen seferler sonucu 2 yıldır kruvaziyer turizminden yararlanamayan Trabzon'un yapılan ikili görüşmeler ve yabancı turistlerin ilgisi sayesinde yaz sezonunda hareketli günler yaşaması bekleniyor.

Trabzon Limanı'na demirleyecek gemilerdeki turistler, gruplara ayrılarak tarihi mekanların yanı sıra kent merkezinde zaman geçirebilecek.

Trabzon Liman İşletmeciliği AŞ Genel Müdürü Muzaffer Ermiş kruvaziyer turizmi sezonunun bu yıl mayıs-ekim ayları arasında gerçekleşeceğini söyledi.
Yaklaşık 90 ve 250 metre uzunluğundaki birbirinden farklı 21 geminin limana geleceğini vurgulayan Ermiş, "Bu sezon için bize deklare edilen gemi sayısı 21. Bir aksilik olmadığı sürece 21 gemi, limanımızı ve şehrimizi ziyaret edecek." dedi.
Ermiş, kente gelecek turistlerin Sümela Manastırı, Atatürk Köşkü ve Ayasofya Cami ve Müzesi gibi tarihi yapıları mutlaka ziyaret edeceklerine işaret ederek, "Dolayısıyla şehrimize önemli katkıları oluyor. Bir de limanın şehrin içerisinde yer alması ve yürüme mesafesinde bulunması, bu tür kruvaziyer gemileri için Trabzon'u cazip hale getiriyor." diye konuştu.

Editör: TE Bilişim