Buzdağına çarparak batan Titanik’in kopyası Çin’de yapılıyor

Çin’in özel şirketlerinden biri, “Titanik” filminin büyük ilgi görmesinden esinlenerek, batan geminin tam kopyasını Sıçuan eyaletinde yapmayı kararlaştırdı.

 Çin’in özel şirketlerinden biri, “Titanik” filminin büyük ilgi görmesinden esinlenerek, batan geminin tam kopyasını Sıçuan eyaletinde yapmayı kararlaştırdı. Okyanus kıyısından 1500 kilometre açıkta yapılacak gemi turistlerin eğlence yeri olacak. Az tanınan Çin şirketi Seven Star Energy İnvestment Group, l912-de Nyufaundlend’in kıyılarına yakın bir yerde batan “Titanik” gemisinin kopyası yapımına bir milyar yuan ya da l70 milyon dolar yatıracak . “Titanik”in kopyası, batan geminin ikizi olan “Olimpik” gemisinin dizaynı esas edinerek yapılacak.

GEMİ BUZ DAĞINA ÇARPMA İZLENİMİ VERECEK

6D simülasyon oyunu, projenin en çekici yanını oluşturuyor. 6 D simalasyon aracı, bu bir çeşit müze ziyaretçilerde, geminin buz dağına çarpmış olduğu izlenimi verecek. Seven Star Energy İnvestment Group icra müdürü Su Şaotzün’un anlattığına göre, gemi buz dağına çarpınca titreyerek yana yatacak. İnsanlarda suyun gemiye akmaya başladığı izlenimi sesler ve ışık yoluyla yaratılacak. . İnsanlar,su altında kalmamak için kurtulmak lazım,diye kararlaştıracak.

YENİ “TİTANİK” GEMİSİNİN BATMASI İMKANSIZ

Kopyası okyanus kıyısının 1500 kilometresinde, Çin’in Güneyindeki Sıçuan eyaletinin Dain ilçesinde, Zi nehrinin kıyısındaki kazık üzerinde yapılacak. Gemi seferler yapmak için yapılmayaçak. Su Şaotzün’a göre, sadece “Titanik” gemisi ruhunun totem sembolü olacak .

YENİ KOPYALAR YAPILACAK

20. yüzyılın en ünlü gemisi kopyasının 2016’da tamamlanması bekleniyor. Projenin “ Titanik” gemisinin kopyasının yapımıyla kalmayacağı bildirildi. Venedik’teki kiliselerden birinin ve Avrupa’daki şatolarından birinin kopyasının yapılacağı bildirildi.

DİĞER KOPYA YÜZECEKTİ

Projenin Çin’de “Titanik” gemisinin kopyası yapımının ikinci girişimi olduğu belirtildi. 2012’de Avustralyalı milyarden Kliv Palmer’in batan geminin kopyasını yaptırmayı plânladığını bildirildi. 100 yıl kadar önce batan gemiden teknik açıdan daha iyi donatılan gemi deniz seferleri yapacaktı.

40 BİN KİŞİ BİLET İSTEDİ

Çin’in Nankin kentinin tersanesinde yapımına başlanan geminin hesaplara göre, 2016’da Şanghay limanından ilk sefere çıkması plânlanıyor. Kliv Palmer’e göre, daha şimdiden 40 bin kişi “Titanik-2” gemisine bilet alımına ilgi gösterdi. Batan “Titanik” gemisinin hiç bir zaman Çin’e hiç bir ilişiği olmadığı halde bu ülkede “ Titanik” faciasına ve bununla ilgili her şeye olan ilgi büyük oldu.

FİLM ÇİN’DE GİŞE HASILATI KIRDI

Ceyms Kameron tarafından 1997’de yapılan “Titanik” filmi l0 yıl içinde gişe hasılatı kıran bir film olarak biliniyor. 2012’de Çin’de tekrar gösterime çıkınca ilk hafta sonu tatil gününde gişe hasılatı 67 milyon doları buldu. “Jenmin Jibao” gazetesi “Titanik” filminin sıradan bir gençle bir sosyete kızının romantik aşk hikayesi olması nedeniyle ilgi uyandırdığını yazdı. Ayrıca filmin yapımcısı Ceyms Kameron’un filminin yeni dizisinin yapılması için gerekli malzemeyi elde etmesi amacıyla ikinci Titanik’in sefere çıkma törenine davet edilmesi gerektiği belirtildi

Editör: TE Bilişim