İngiltere'nin başkenti Londra'nın ortasından geçen Thames nehri bugün farklı bir misafiri ağırlıyor. Üstelik bu misafir, nehirdeki tekne sahipleri ve nehir kıyısında yürüyüş yapanları epey şaşırttı. Zira, Parlamento binası önünden geçerken görülen bu canlı, yaklaşık 5 metre boyunda şişe burunlu cinsinden bir balina.

Görgü tanıklarından Tom Howard- Lyne, balinanın havaya su püskürterek ilerlediğini gördüğünü anlatıyor. Balinanın dün gece ya da bu sabah erken saatlerde Thames Bariyerinden geçerek akıntıya karşı yüzdüğü sanılıyor.

Kraliyet Ulusal Cankurtaran Enstitüsü (RNLI), balinanın sağlık durumunu tespit etmesi amacıyla bir ekip gönderdi. Gelgitin alçalmasıyla balinanın nehirden çıkış yolunu bulması umuluyor.

İngiliz Dalgıçlar ve Deniz Yaşamı grubu, dün Thames'te iki balina gördüklerini bildirmişti. Ancak şu ana dek bariyerden sadece bir balinanın geçtiği sanılıyor. Marine Connection Derneği'nden Liz Sanderman, balinanın sağlıklı ve rahat göründüğünü dile getirdi. Ancak Sanderman, nehirdeki teknelerin balinaya zarar verebileceğine dikkat çekti. Sanderman'a göre, Thames'in son derece işlek bir nehir olması da balinayı rahatsız edebilir.

Sky News adlı TV kanalı, balinanın başkentin batısındaki Battersea semtinde yüzerken çekilen görüntülerini yayınladı. Güvenlik yetkilileri, yaklaşık 4,5 metre boyunda olduğunu söyledikleri hayvanın "pek sağlıklı görünmediğini" ve yaralı olabileceğini belirttiler.

Gagalı balinalar, genellikle kuzey Atlantik'te İskoçya açıklarında yaşıyor. Thames'te balinalar değil, foklar ve yunuslar çok sık görülüyor.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim