Pistin uzunluğu 3 bin metre olarak planlandı. OR-Gİ havaalanının 2014'de bitirilmesi hedefleniyor. AK Parti'nin seçimlerdeki 'hayaldi gerçek oldu' sloganına en uygun projelerden biri...
 
Karadenizliler özellikle de Ordu ve Giresunlular için. Çünkü 90'lı yıllardan bu yana konuşulur, kollar bir sıvanır bir çözülürdü.
 
Şimdi hayata geçiyor. Hem de tamamen denizin üzerine.
 
Adı OR-Gİ, yani Ordu-Giresun Havaalanı. Tamamlandığında Türkiye'nin 52'nci havaaalanı olacak.
 
Türkiye'nin deniz üzerindeki ilk havaalanı için önce ağırlığı 2 ila 8 ton arasında taşlar ile deniz doldurulacak.
 
7 bin 435 metre uzunluğunda, ortalama 5 buçuk metre yüksekliğinde koruyucu mendirek inşa edilecek.
 
Havaalanını Karadeniz'in hırçın dalgalarından koruyacak mendirek için 8 buçuk milyon ton taş kullanılacak. Mendireğin içinde kazanılacak 1 milyon 770 bin metrekarelik alana da pist yapılacak.
 
O alana pist inşa edebilmek için deniz 19 milyon 850 bin ton taşla doldurulacak. Sonra da 3 bin metre uzunluğunda, 45 metre genişliğinde pist inşa edilecek.
 
OR-Gİ havaalanının yaklaşma ışıkları da denizin içinde olacak. 190 adet, bin 300 ton çelik boru kazıklar çakılacak denize. Kazıkların üzerine de uçaklara yol gösterecek ışıklar yerleştirilecek.
 
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, denizin üzerindeki havaalanı için 'karanın suyu mu çıktı' diyenlere, "Karadeniz'in coğrafyası deniz kadar düz değil" yanıtını verdi.
 
Hem Karadeniz'in güzelliğini tahrip etmemek hem de güvenli bir havaalanı inşa etmek için denizin seçildiğini vurguladı.
 
Yapım sözleşmesi imzalanan OR-Gİ Havaalanı'nın temel atma töreni 22 Temmuz'da.
 
Normal şartlar altında 2014 Kasım ayında bitirilmesi planlanan havaalanı için
 
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "5 Şubat 2014 saat 14.52 uçağına biletim var, biletimi yakmayın" diyerek projenin daha erken bitirilmesini istedi.

Editör: TE Bilişim