SON YILLARDA TÜRKİYE’DE  YÜKSEK BÜYÜME ORANINI YAKALAYAN TEKNE ve YAT SEKTÖRÜ, FUARCILIKTA REKABETİ ARTTIRDI!

Türkiye’de son yıllarda çarpıcı bir çıkış yakalayan tekne ve yat sektöründeki büyüme, fuarcılık sektörünün de ilgisini çekerek, sektörün hareketlenmesine neden oldu. Sektördeki canlılık, 556 yıllık dünyanın tek çalışır tersanesi durumunda olan Haliç Tersanesi’nin de tekne üreticilerine fuar alanı olarak hizmet vermesine önayak oldu.

2006 yılına kadar, küçük bölgesel etkinlikler haricinde, yılda sadece 1 kez kapalı alanda, az sayıda katılımcıyla gerçekleşen tekne yat ve donanımlarını sergileyen fuarların, 2012 yılından itibaren yaz ve kış sezonlarını kapsayacak şekilde yılda en az üç kez,  sektörü bir araya toplaması planlanıyor.

Uzun süredir farklı sektörlerde rekabet içinde olan CNR ve TÜYAP; Autoshow fuarının ardından, boat show fuarıyla da ilgili çekişmeye girdi. İki firmanın da 2012’de boat show hazırlıkları içinde olmaları; dikkatleri, tekne, yat üretimi ve donanımı sektörüyle ilgili yılda kaç fuar olacağı konusuna çekti.

TÜYAP’ın 2012 Şubat ayında boat show fuarı düzenleyeceğini duyurmasının ardından, CNR’in aynı fuarın %70’inin satışının gerçekleştirdiğine ilişkin açıklamaları, 2012 kış sezonunda hangi fuarın daha etkili olacağı sorusunu da beraberinde getirdi. Bu iki büyük fuarın, kapalı alanda 12 m’den büyük ve sektörü tatmin edecek sayıda tekneyi sergileyemiyor olmaları ise tekne ve yat sektörünün, tercihini tüm dünyada olduğu gibi uygun mevsimlerde denizden yana kullanmasına neden oldu.

Sektörle ilgili son gelişme; Süzer Fuarcılık Organizasyon A.Ş’nin,  boat show’ların denizde gerçekleştirilmesine yönelik beklentinin bilinciyle, dünyanın tek çalışır tersanesi durumunda olan 556 yıllık Haliç Tersanesi’nde organize ettiği Haliç Boat Show ile yaşanıyor.

9-18 Eylül 2011 tarihleri arasında 30.000 m2’si karada, 40.000m2’si de denizde gerçekleşmesi beklenen Haliç Boat Show’da 100’ü aşkın tekne sergilenecek. Dünyanın en önemli markalarına ait teknelerin yer alacağı fuarda, kara bölümünde kurulacak olan sergi alanı ise 10.000 m2’nin üstünde.

Eşsiz güzelliği, tarihi dokusuyla tekne ve yat üreticileri ile sektörlerinin temsil edileceği, fuarların beğeni çıtasını yükseğe çekmesi beklenen Haliç Boat Show’un ardından, fuarcılık sektöründeki rekabetin, kapalı kara alanlarından denize doğru kayması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim