Hong Kong'da iki teknenin çarpışması sonucu 38 kişinin hayatını kaybettiği kaza sonrasında her iki teknenin kaptanı gözaltına alındı. 
İki kaptanın ve yedi mürettebatın kazada sorumluluk taşıdıkları ve insanların hayatını tehlikeye attıkları gerekçesiyle gözaltına aldığı belirtildi. Hong Kong polisi başka kişilerin de gözaltına alınabileceğini açıkladı. 

Hong Kong tarihinin son dönemdeki en korkunç deniz kazalarından biri sayılan olayda elektrik firması Hong Kong Electric'e ait olan tekne bir yolcu vapuruna çarptı. Teknede bulunan 120 kadar kişinin Çin ulusal bayramını kutlamak için yapılan havai fişek gösterilerini izlemek için açıldığı belirtiliyor. 

Dakikalar içinde battı 

Çarpışma sonrası aralarında çocukların da bulunduğu yolcular dalgalı sulara kapılırken teknenin dakikalar içerisinde alabora olduğu ve sadece burun kısmının suların üzerinde kaldığı kaydediliyor. Tekneden kurtulanlardan bir kadın "Cankurtaran yeleğini giyecek, bağlayacak vaktimiz yoktu. Bir şeylere tutunmaya çalıştık ama bu fırsatı bulamadan sulara kaydık" diye konuştu. 

Hükümet tarafından yapılan açıklamaya göre hayatını kaybedenlerden 30'unun kimlikleri tespit edilirken 8 kişinin kimlik tespit çalışmaları sürüyor. Ölenler arasında 5 çocuk bulunduğu belirtiliyor. 

Kazadan sağ kurtulan 101 kişi de çoğu vücut ısısının düşmesi sebebiyle hastanede tedavi görüyor. Hastanede tedavi görenlerden dördünün durumu ciddiyetini koruyor.
Editör: TE Bilişim