Tekne battı: 1 turist kayıp, 23 yaralı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Mavi Tur'a çıkan ve içerisinde mürettebatı ile birlikte 23 kişi bulunan tekne yanarak battı.
 

Teknede İspanyol ve Portekiz vatandaşı 18'i turist toplam 23 kişi bulunuyordu. Teknede bulunan bir İspanyol kadının kaybolduğu kaza sonrasında mürettebat ve yolcular Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kıyıya çıkarıldı.

Kaptan Yatçılığa ait ''Kayhan-9'' isimli Mavi Tur teknesi, 3 gün önce Fethiye'den 18 turist ve 5 mürettebatıyla birlikte denize açıldı. Bugün akşam saat 18:00 sularında Göcek açıklarında bulunan Nar Adası civarında teknenin ön kabininden henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyüyerek tüm tekneyi sardı. Tekne mürettebatı, telsiz ve telefonla sahil güvenlik ekipleri ve bölgede bulunan diğer teknelerden yardım istedi.

Gemi mürettebatının yardım çağrısına Fethiye Sahil Güvenlik Komutanlığı cevap verdi. Olay yerine gelen ekipler kısa sürede teknedeki yolcuları tahliye etti. Yolcuları boşaltılan tekne kısa süre sonra battı. Aralarında İspanyol ve Portekizli turistlerin bulunduğu 17 kişi Sahil Güvenlik Teknesine alınırken, bir İspanyol turist yangın sırasında kayboldu. İsmi açıklanmayan turistin 80 yaşında bir İspanyol kadın olduğu bildirildi.

Kurtarılan turistler ve gemi mürettebatı, sahil güvenlik botları ve teknesi ile Fethiye'ye getirildi. Kurtarılan 22 kişi, Fethiye limanında bekletilen ambulanslarla ilçedeki hastanelere kaldırıldı. Yolculardan Maria Galvez ve Bolone Froza'nın çeşitli yerlerinde yanık olduğu, bütün yolcuların hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

KAYMAKAM KARATEKELİ: 1 İSPANYOL TURİST KAYIP

Yolcuların karaya çıkarıldığı Sahil Güvenlik Komutanlığı önüne gelen Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, kazayı üzücü bir olay olarak değerlendirdi. Yangının çıkış nedenin henüz belirlenmediğini aktaran Kaymakam Karatekeli, "Yangın sonrasında teknedekiler kısa sürede kurtarıldı. Sadece bir yaşlı İspanyol kadın kayboldu. Yolcular kurtarıldıktan sonra tekne yanarak battı. Teknede toplam 23 kişi bulunuyordu." dedi.
 

Editör: TE Bilişim