Tedavi edilen pelikanlar Burdur Gölü'ne salındı

Kütahya'da yaralı ve hasta bulunduktan sonra Burdur'daki Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilen ve burada tedavi edilen 5 pelikandan 3'ü, Burdur Gölü'nde doğaya salındı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerince yaklaşık 3 hafta önce Kütahya'da göçe katılamamış, hasta ve yaralı 5 pelikan bulundu. Pelikanlar, tedavileri yapılarak doğaya bırakılmaları için Burdur'da Karakent köyü yakınlarındaki Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirildi. Merkezde tedavileri tamamlanan 5 pelikandan 3'ü, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in de katılımıyla Burdur Gölü'nde doğaya bırakıldı.

Ercengiz, pelikanların tedavilerini yaparak doğaya kazandıran merkezin çalışanlarına teşekkür etti. Merkezin sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca ise kendilerine getirilen 5 pelikandan birinin silahla vurularak yaralandığını belirlediklerini, yaptıkları müdahaleye rağmen pelikanı kurtaramadıklarını anlattı.

Bir pelikanın ise ayağında problem olduğunu ve tedavisinin sürdüğünü belirten Sarıca, enfeksiyon tespit edilen üç pelikanın tedavi edildiğini ve uçabileceklerini kaydetti. Bu arada Burdur Gölü'ne bırakılan 3 pelikandan birinin gölde bir süre yüzdükten sonra yeteri kadar kurulanamadığı için uçamadığı ve bulunduğu yerden alınarak yeniden merkeze götürüldüğü öğrenildi.

Sarıca, pelikanı bir süre sonra yeniden doğaya salacaklarını ifade etti.

Editör: TE Bilişim