İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ'nin (İDO) özelleştirilecek olan dış hatları ile özelleştirme kapsamı dışında tutulacak şehir içi hatları, yeni kurulan bir şirketle birbirinden ayrıldı. 

İDO'nun sahibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehir içi deniz ulaşım hatlarına ait vapurları ile işletmeciliğinin bağlı olacağı, İstanbul Şehir Hatları Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ isimli yeni bir şirket kurdu. 

Yeni Şehir Hatları şirketinin kurulmasıyla ilgili İBB Başkanı Sayın Kadir Topbaş'ında bir açıklama yapması bekleniyor.

İstanbul Boğazı etrafındaki şehir hatları ulaşımını temin edecek İstanbul Şehir Hatları Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ'nin yeni genel müdürü Süleyman Genç'in özgeçmişi şöyle:

1979 yılında Pertevniyal Lisesi’nden, 1985 yılında da İTÜ’den “Gemi İnşa ve Makine Mühendisi” olarak mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde yüksek lisansını tamamladı.

1993 yılında Birleşmiş Milletler bursu UNIDO projesi kapsamında Belçika’da 4 ay süren “Gemi Bakım Onarım Diploma Programı”nı bitirdi.

1988’de Türkiye Gemi Sanayi Pendik Tersanesi’nde meslek hayatına başlayarak, çeşitli kademelerde mühendis ve yöneticilik yaptı. Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ) Tersane Müdürlüğü görevini 2005 yılından itibaren İDO’da sürdürmeye başladı.

Pek çok ulusal ve uluslararası projede görev aldı. Türkiye’de denizcilik sektörünün  know-how oluşturmasında bir ilk adım olarak kabul gören, ilk deniz otobüsü yapımı proje ekibinde yer aldı.

İngilizce bilen Süleyman GENÇ, evli ve üç çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilişim