SeaNews Dergisi'nin Mayıs 2014 sayısı yayınlandı. Derginin kapağında DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kakavan ile yapılan röportaj yer aldı.

Geniş kapsamlı röportajda Metin Kalkavan; Türk denizciliğinin geleceğinden gemi inşadaki sorunlara; kılavuzluk hizmetleri ile ilgili düşüncelerinden Piri Reis Üniversitesinin kurulması ve İTÜ Denizcilik Fakültesi ile ilişkilerine kadar ve Rizespor Başkanlığı ile ilgili geniş bir yelpazedeki soruları cevaplandırdı.

Dergide ayrıca Samsunport Limanı'nı satın alan CEYNAK'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Avcı ile yapılan röportaj; Port Revel Simülasyon Merkezinin müdürü Arthur De Graauw ile yapılan röportaj; Panama Kanal Genişleme Projesi Sorumlusu Johnny Wong ile yapılan röportaj ve Brezilyalı Kadın Kılavuz Kaptan Nicoli Francoso ile yapılan röportaj da yer alıyor.

Dergide Dr. Nilüfer Oral'ın "Doğu Akdeniz'de bir enerji detantı mı?" başlıklı ve Kaptan Cahit İstikbal'in "Sewol Neden Battı?" başlıklı makaleleri de yer alıyor.

Derginin bu sayısı Posidonia Fuarında da fuar katılımcı firmalarına sunulacak. Dergi bu konuda Posidonia Fuar İdaresi ile bir anlaşma imzaladı. 

SeaNews Turkey yurt içinden ve dışından 5000 seçkin denizcilik okuru ile buluşuyor. Ayrıca Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün (IMO) kütüphanesinde de yer alarak dünya denizciliğine hizmet ediyor.

Dergiye http://www.seanews.com.tr/faq/ adresinden abona olunabiliyor.

Editör: TE Bilişim