Sanyo'dan “Hybrid Araba Gemisi”  Projesi

Sanyo ve partnerleri yeşil teknolojili, daha temiz kargo gemilerine doğru büyük bir adım attılar.

Bu gemiler güç oluşturmak için seyir esnasında fotovoltaik güneş panelleri kullanacak.

Bu, çevre için iyi bir haber. 

Japon şirketlerinden  bir üçlü, otomotiv endüstrisini daha temiz yapma planlarını açıkladı, fakat burada kasdedilen otomobil kaynaklı kirlilik değil, deniz taşımacılığında kullandıkları dev gemilerinin yüksek teknoloji ile yeniden donatılması yoluyla.

Sanyo, Mitsubishi ve yükleyici firmaları Mitsui OSK Lines (MOL) tarafından yönetilen “Hybrid Araba Gemisi” projesi 2012’ye kadar,  yapacağı yolculuğun belli bir kısmında güneş enerjisine dayanacak bir araba konteyner gemisi yapmayı amaçlıyor.

Grup, fosil yakıtlarından kaynaklanan Karbondioksit emisyonunu düşürmek için yolculuğunun bir kısmında enerji üretimini  güverteye koyacağı fotovoltaik güneş panelleri ile sağlayacak bir hybrid solar/diesel gemi üzerinde çalışıyor.

Bu enerji çok büyük lityum pillerde depolanacak. ( 3000 kW/h’lik güç aktarabilecek).

Greenpeace yetkilisi Greg McNevin bunun karbondioksit emisyonunu uzun vadede azaltması açısından iyi bir gelişme olduğunu bununla birlikte deniz taşımacılığının hala oldukça “kirli” olduğunu belirtti.

MOL,  Euphony Ace ve Swift Ace adlı mevcut iki gemilerini hybrid projesine koymaya karar verdi.

Son yapılan araştırmalardan birine göre dünyanın sadece 16 büyük konteyner gemisi tüm gezegendeki otomobillerin toplamı kadar sülfür kirliliği üretiyor.

solar powered cargo ship

 

 

Editör: TE Bilişim