Rusya'da nükleer denizaltında yangın

Rusya'nın Severodvinsk kentindeki tersanede, bir nükleer denizaltında yapılan onarım çalışmaları sırasında yangın çıktı.

Nükleer denizaltında yangın 102 RIA, Rus kaynaklara dayandırdığı haberinde ülkenin kuzeyinde bulunan Arkhangelsk bölgesindeki tersanede demirli olan bir nükleer denizaltıda yangın çıktığını duyurdu.

Kazanın yaşandığı Zvyozdochka tersanesinin yetkilileri olayda can kaybı yaşanıp yaşanmadığı hakkında henüz resmi bir açıklamada bulunmadı. Rus haber ajansı Interfax, denizaltıda mühimmat bulunmadığını, bir diğer haber ajansı TASS ise, denizaltıdaki nükleer reaktörün kapalı olduğu bilgisini paylaştı.

Rusya'nın Kuzey Filosu'nda görev yapan Kursk isimli nükleer denizaltı 2000 yılında Barents Denizi'nde gerçekleştirdiği torpido tatbikatı sırasında meydana gelen patlama sonucu batmış, denizaltıda bulunan mürettebatın tamamı hayatını kaybetmişti.

YARALI YOK

United adlı gemi inşa şirketi ise yaptığı açıklamada yangını doğrularken, kimsenin yaralanmadığını belirtti. Şirket sözcsüsü ise ‘tamirat çalışmalarına başlamadan önce denizaltının nükleer reaktörünün kapatılıp silahlarının da boşaltıldığını’ vurguladı. Bu arada Itar-Tass ajansı, kendi kaynağına dayandırdığı haberinde ‘şu an için süren bir yangının olmadığını ancak bölgede yoğun dumanlar olduğunu’ aktardı.

Editör: TE Bilişim