Ria Novosti'ye açıklamada bulunan Rus askeri kaynakları, güdümlü füzelerin bulunduğu savaş gemisinin limanda Mayıs ayı boyunca kalacağını söyledi.

Kaynak değerlendirmesinde Suriye lideri Beşşar Esed'e yönelik ayaklanmalar nedeni ile bölgede NATO savaş gemilerinin arttığına dikkat çekti.

Rusya, sıcak denizlerdeki tek askeri üssü Tartus limanına savaş gemilerinin ziyaretlerini son dönemde yoğunlaştırdı.

Şubat ayında Rusya tek uçak gemisi Amiral Kuznetsov ve diğer savaş gemileri eşliğinde Tartus limanına bir ziyaret gerçekleştirmişti. Rusya'nın askeri malzemelerle dolu bir gemisi ise Kıbrıs Rum Kesimi'nde alıkonulmuş, Moskova'nın yoğun temasları sonucu salıverilen gemi Suriye'ye mühimmatı ulaştırmıştı.

1969'da üretilen Smetlivıy de 266 personel görev yapıyor. Geminin güveliğinden sorumlu özel askerlerin de gemide bulunduğu belirtiliyor. 1990'ın ortalarında modernize edilen Rus savaş gemisi, Karadeniz filosunun en hazır anti-denizaltı savaş gemilerinden biri olarak biliniyor.

Geminin 2 Nisan'da boğazlardan geçtiği belirtilirken, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Rusya'ya savaş gemilerinin geçişleri ile ilgili Montrö Sözleşmesi'ni hatırlatmıştı.

Editör: TE Bilişim