Güney Kıbrıs merkezli armatör şirket Castor Maritime, 2011 Çin inşa panamax tipi dökme yük gemisini 14,5 milyon dolara satın aldığını duyurrurak satın alımlara son hız devam ediyor.

Castor Maritime'ın, 2011 inşa gemi için 14.5 milyon dolar ödediği ve teslimatın Mayıs ayında gerçekleştirileceği belirtildi. Geminin Intermodal tarafından satılan Borealis Finance'e ait Brahms isimli panamax tipi dökme yük gemisi olduğu düşünülüyor.

Gemi, Castor tarafından bu yıl satın alınan ikinci panamax dökme yük gemisi oldu. Şirketin filosu bir capesize dökme yük gemisi, altı kamsarmax dökme yük gemisi ve üç aframax tankerden oluşan diğer 10 ilaveyi ekledi.

Castor'un CEO'su Petros Panagiotidis, “Yakın zamanda duyurduğumuz tüm satın almalarımızın tamamlanmasının ardından filomuz, bu yılın başından bu yana üçe katlanarak 18 gemi sayısına ulaşacak. Bu gemilerin teslimatıyla, Castor'un piyasalardaki kuru dökme yük için mevcut güçlü talepten daha fazla yararlanmasına olanak tanıyacak." ifadelerini kullandı.

Castor Maritime, yıla altı panamax dökme yük gemisinden oluşan bir filo ile başladı ve şu anda bir capesize, beş kamsarmax, dokuz panamax dökme yük gemisi ile üç aframax tankerinden oluşan 18 gemiye sahip.

Editör: TE Bilişim