DTO İzmir Şubesi Deniz Sevgisini Ödüllendirildi

İMEAK DTO İzmir Şubesi tarafından geleneksel hale getirilen “10. İlköğretim Okulları Resim ve Kompozisyon Yarışması”nda dereceye giren çocuklara ödülleri törenle verildi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait “Zübeyde Hanım Eğitim ve Müze Gemisi”nde düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir, denizcilik protokolü, DTO İzmir şubesi yönetimi, meclis üyeleri, veliler, öğrenciler ve deniz severler katıldı.

İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, yarışmanın öğrencilere deniz sevgisi ve temizliğini anlatmanın yanında denizcilik ekonomisinin ülkemiz için önemine dikkat çekmeyi de amaçladığını söyledi. Türk denizciliğinin ve deniz ticaretinin kalkınması için “Denizci Millet, Denizci Ülke” ilkesini, çocuklardan başlayarak kamuoyuna mal etmeye çalıştıklarının altını çizen Öztürk, şunları dile getirdi: “İlköğretim Okulları Resim ve Kompozisyon Yarışması’nın ilkini 2005 yılında gerçekleştirdik. Geleneksel hale getirdiğimiz yarışmamızı bu yıl 10. kez düzenledik. Çocuklarımız yaptıkları resimlerle, kaleme aldıkları yazılarla denizi öylesine güzel anlatmışlar ki; amacımıza ulaşmış olduğumuzu anlıyoruz. Yarışmaya katılan tüm çocuklarımızı, başta aileleri olmak üzere okul müdürleri ve öğretmenlerini kutluyorum. Yarışmaya katılan öğrencilerimizi bundan sonra birer denizci olarak kabul ediyor ve başarılı çalışmalarının, denizciliğimizi geliştirme ve denizlerimizi koruma yolunda devamını diliyorum. Öztürk ayrıca, ödül törenini Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait “Zübeyde Hanım Eğitim ve Müze Gemisi”nde gerçekleştirerek, öğrencileri denize bir adım daha yaklaştırmak istediklerini sözlerine ekledi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER

RESİM DALI
1-Zeynep Başaran (MEV Koleji)  
2-Ali Önder Cilingir (Buca Dirayet Süren İ.Ö.O) 
3-Nazlı Şahin (Özel Türk İ.Ö.O) 
Mansiyon-Irmak Tutulmaz (İzmir Özel Çakabey İ.Ö.O)  
Mansiyon-Sudenaz Kurt (Merkez Cumhuriyet İ.Ö.O)
Jüri Özel Ödülü: Ali Fillik (İBB Engelliler Eğitim Merkezi)

KOMPOZİSYON DALI
1-Asu Bahar Baharöz (İYTEV Yücel Tonguç Koleji) 
2-Derya Kızıldağ (Kılıçaslan İlköğretim Okulu) 
3-Aslı Yeniçeri (Özel Ekin Koleji)
Mansiyon-Burhan Yalçın (Buca Saadet Emir Ortaokulu )

Editör: TE Bilişim