Piri Reis Üniversitesi öğrencisi kariyeri için ilk adımı attı.

Piri Reis Üniversitesi Kariyer Günlerinin ilk katılımcı firması Horizon Shipping oldu. Şirketi temsilen Horizon Shipping İnsan Kaynakları Müdürü,  4.Dönem TÜDEV (Türk Deniz Eğitim Vakfı) Deniz Eğitim Merkezi Burak Şermet ve 8.Dönem mezunu Mehmet Çolun katıldı.

PRÜ öğrenci konseyinin organize ettiği kariyer günleri; “Piri Reis Üniversitesi kariyeri için ilk adımı atıyor,sektörde fark yaratmak için varım diyor.” Sloganıyla dün başladı.

Bir şirketin insan kaynakları müdürü olarak değil de kaptan bir ağabeyleri olarak konuştuğunu söyleyen Şermet, denizciliğin bir iş değil hayat tarzı olduğunun altını çizdi. Staj döneminin öğrenciler açısından önemine değinen Şermek şöyle devam etti; “Staj döneminde zorluklar ile karşılaşabilirsiniz, bu zorluklara alışmalı ve kendinizi ona göre hazırlamalısınız ki ileride rahat edersiniz. Mesleğinizi çok iyi bilmelisiniz. Yapılan her işi iyi takip edip sizin için bir deneyim olduğunu bilmeniz gerekiyor. Aynı zamanda birbiriniz arasındaki dayanışmaya da önem vermelisiniz. Okula bağlılığınız, kendi aranızdaki ilişkileriniz son derece önemli.’’

Her hafta bir şirketi ağırlamayı planlayan PRÜ öğrenci konseyi, ilk hafta Horizon Shipping ile yaptıkları kariyer toplantısında ki genel konu, kısa vadedeki planlardı.

Yapacakları yaz dönemi stajları ve uzakyol stajları hakkında bilgiler alan PRÜ öğrencileri ayrıca Horizon Shipping’den belli bir sayıda öğrencinin stajı için söz aldı.Buna ek olarak burs sözü de veren Horizon Shipping PRÜ öğrencisine her zaman kapısının açık olduğunu belirtti.

Oturum, konuklara Piri Reis Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd.Doç.Dr. Nazmi Çesmeci tarafından plaket verilmesi ile son buldu.

Editör: TE Bilişim