Paris MoU, Tokyo MoU: Yakıt taşıma yasağının uygulanmasına ilişkin bir istisna yok

Liman Devleti kontrolü (PSC) üzerindeki Tokyo ve Paris Mutabakat Muhtırası (PSU), 2020 kükürt başlığına ilişkin gemi mürettebatı arasındaki farkındalığın yüksek olduğunu açıkladı, bu nedenle şu anda yürürlüğe giren yakıt taşıma yasağı gerekliliklerine vurgu yapıldı.

Her iki Memoranda da şartların istisnasız uygulanacağını kabul etti.

İki Otorite, gemi sahiplerinin ve işletmecilerinin, 1 Ocak 2020'den itibaren deniz akaryakıtındaki yeni kükürt sınırı gerekliliklerine uyumu sağlamak için denetimlerin yapılacağının farkındalığı  sağlamak amacıyla işbirliği içinde çalışmaktadır.

Bu yeni gereklilikler, gemi bir scrubber ile donatılmadıkça, 1 Ocak 2020'den itibaren uyumlu olmayan yakıt kullanılmasını ve 1 Mart 2020'den itibaren gemide kullanım için uygun olmayan yakıtın taşınmasını yasaklamaktadır.

Yeni gerekliliklerin uygulanmasından önce farkındalığı artırmak için, hem Paris MoU hem de Tokyo MoU yetkilileri, 2019'un başından beri gemilere yeni gereklilikleri ve başvuru tarihini hatırlatmak için mektuplar yayınlamaktadır.

"Bu bilgilendirme kampanyası sırasında, özellikle 1 Ocak 2020'de yürürlüğe giren şartlar açısından, gemi mürettebatı arasındaki farkındalığın yüksek olduğu kanıtlanmıştır. Bu nedenle, 1 Mart 2020'de, EGCS ile donatılmamış gemilerde kullanım için uygun yakıtıHatırlatmak gerekirse, üç uyum seçeneği şunlardır:."

-Sülfür içeriği% 0,50 m / m'den fazla olmayan uyumlu yakıt kullanın;

-Kükürt içeriği% 0.50 m / m veya daha az olan LNG gibi alternatif bir yakıt kullanın; veya

-MARPOL Ek VI yönetmeliği 4 uyarınca onaylanmış bir yıkayıcı gibi alternatif bir uyumluluk yöntemi kullanın.

MEPC 73'teki fikir birliği, lLman Devleti Kontrol Yetkililerinden uyum beklendiği gibi 'pratik ve pragmatik' bir yaklaşım benimsemelerini istemeye gerek olmadığıydı.

Bu nedenle, iki Memoranda% 0.50 m / m sülfür kapağının uygulanmasına ilişkin gereksinimlerin istisnasız uygulanacağını kabul etmiştir.

Bu, 1 Mart 2020'den itibaren uyumlu olmayan yakıtı üzerindeki taşıma yasağını da içerir.

Bu nedenle, 1 Mart 2020'den itibaren uyumlu olmayan yakıt, bir scrubber ile donatılmış olan gemide kullanılmak üzere taşınabilir.

"Uyumlu yakıtın elde edilemediği durumlarda, bir sonraki çağrı limanında Devlete ve Yetkili Otoriteye haber gönderilir."

Editör: TE Bilişim