PALMALİ’NİN FİLOSUNA BİR TANKER DAHA EKLENDİ

Küresel krize rağmen "Palmali Şirketler Grubu" yeni gemilerle gücünü arttırıyor.

Rusya’nın Nijegorodski şehrindeki ‘Krasnoe Sormovo’ tersanesi, ‘Palmali şirketler Grubu’ tarafından sipariş edilen, ‘Novaya Armada’ serisinden ‘Samur River’ tankerini teslim etti. 29 Şubat'ta inşasına başlanan ‘Samur River’, ‘Novaya Armada’ serisinin bu tersane tarafından yapılacak 10 kimya tankerinden altıncısı.

‘Samur River’in denize bırakılması törenine, ‘Palmali’ Şirketler Grubu'nun yönetim kurulu üyeleri ve ‘Krasnoe Sormovo’ tersanesinin yönetici ve işçileri katıldı.
‘Samur River’, “Novaya Armada” serisi 005RST01 projesinin devamı. Bu tankerler Odessa mühendisleri tarafından Palmali için özel olarak çizildi. Yeni projede olan tankerler, deniz şartlarında 650 ton dedveyte sahip. Bu serinin altıncısı olan ‘Samur River’ ise 4,6 m - 7 bin 50 ton dedveyte sahip.

Gemi her türlü uluslararası ihtiyaçlara cevap veriyor. Geminin projesi çizilirken, Rus ve dünya petrol şirketlerinin talepleri ve gemilerin Rusya deniz kaydı sınıfına göre ek ekoloji sınırlamaları dikkate alındı. “Novaya Armada” tipli gemilerde Eko Proje sembolü de bulunuyor.
Öte yandan yeni projenin son gemisinin 2009’un son çeyreğinde teslim edilmesi planlanıyor.

‘Palmali’ Şirketler Grubu'nun bazı gemileri Rusya karasularında, Karadeniz, Kızıldeniz, Akdeniz, Baltık Denizi sularında yük taşırken, 10 bin tonluk gemileri ise Kuzey Amerika, Batı Avrupa, Güneydoğu Asya ve Uzakdoğu'ya taşımalar yapacaklar.

 

Editör: TE Bilişim