Defne gemisi iğneden ipliğe, el emeği göz nuru kadirşinas Türkiye halkının emanetlerini dost Pakistan halkına taşıyacak. İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Pakistan’a bir defada Cumhuriyet tarihinin en büyük yardımını gönderdiklerini söyledi.

Daha önce Gazze’ye insani yardım götürürken İsrail’in engeline takılan Defne yük gemisi şimdi de Pakistan’a gıda, ilaç, tıbbi malzeme, çadır, battaniye, prefabrik evler, temizlik malzemesi ve tekstil eşyasından oluşan insani yardım malzemesi taşıyacak. Geminin kaptanı Muharrem Adagün, geminin 20 gün süren bir yolculuktan sonra Pakistan’a ulaşacağını söyledi.

Gemi gönderilmeden önce bir basın toplantısı düzenlendi. İnsan Hak ve Hürriyetleri  (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Defne gemisinin Pakistan’a taşıyacağı malzemenin maddi değerinin 8 milyon TL olduğunu söyledi.

Yardımların 70 konteynırdan oluştuğunu belirten Yıldırım, gemiye insani yardım malzemelerinin Tekirdağ’ın Maltaş limanında yüklendiğini söyledi.

Yıldırım, “Çok duyguluyuz. Defne yük gemisi, Mavi Marmara gemisiyle birlikte Gazze’ye insani yardım malzemesi götürürken İsrail’in kanlı saldırısına maruz kalmıştı. İnşallah bir gün bu gemimizi Filistin’e de göndeririz” dedi.

İğneden İpliğe

Gemide hayırsever Türkiye halkına ait 81 ilden emanetlerin olduğunu ifade eden Bülent Yıldırım, “Bu geminin dolması için Türkiye’nin dört bir yanından kadirşinas halkımız seferber oldu. 3 ay içerisinde farklı illerden TIR’larla yardım malzemeleri gönderildi. İğneden ipliğe, el emeği göz nuru elde ne varsa hepsi gemiye yüklenerek Pakistan’a gönderiliyor” dedi.

Yıldırım, Defne yük gemisiyle, Pakistan’a şimdiye kadar bir defada yapılan en büyük yardımı yaptıklarını söylerken bu yardımın Cumhuriyet tarihinin en büyük yardım organizasyonu olduğunu ifade etti.

Yıldırım, daha önce Pakistan’a kargo uçağı ile 35 ton, yük treniyle 450 ton insani yardım malzemesi gönderdiklerini ve bu yardımların sel bölgelerinde dağıtıldığını kaydetti. Selden hemen sonra acil yardım çalışmalarını başlattıklarını hatırlatan Yıldırım, “Ekiplerimizin bir kısmı halen bu çalışmalarına devam ediyor. Bu arada kalıcı konut çalışmalarımız da sürüyor. Şimdiye kadar 156 kalıcı konut tamamlanarak selde evlerini kaybeden ailelere teslim edildi. 300 konutun da temeli atıldı. Nowshera devlet hastanesinin de onarımı devam ediyor” diye konuştu.

Basın toplantısından sonra Defne gemisi, Pakistan’a dualarla uğurlandı.

 

Editör: TE Bilişim