Özay 6 Gemisi'nden Haber Var

Denizhaber.Com Özay 6 gemisiyle tekrar bağlantı kurarak, geçen Cuma gerçekleşen saldırının detaylarına ulaştı.

Alınan son bilgiler ışığında saldırı şu şekilde gerçekleşti. Korsanlar sabah saat 10 -11 civarı önce öZAY 5 gemisini hedef aldılar. Gemiye zodyak botlarla ulaşan korsanlar ellerindeki palalar ve bıçaklarla personeli tehdit ve darp edip gemideki değerli eşyaları gasp ettiler. Çalınan değerli eşyaların yanısıra, bazı personelin pasaport ve liman cüzdanları da korsanlarca alındı. Gemi personelinin durumu iyi, sadece darp kaynaklı yaralanmalar var.

Korsanlar kısa süre sonra bu sefer ellerindeki otomatik silahlarla bir zodyak botta ÖZAY 6 gemisine yöneldiler. Gemiye ateş açıp çıkmayı başaran korsanlar, kaptan kamarasına ulaşmaya çalıştılar. Bu esnada alarma basan gemi personelinin bir kısmı makine dairesine saklanabildi, diğer personel kendi kamaralarında saklandı. Alarma basılmasıyla paniğe kapılan korsanlar geminin köprüüstünün tüm camlarını kırmak, diğer kilitli kapıları taramak suretiyle gemide değerli eşya aradılar. 

Yaklaşık 6 kişiden oluşan korsan grubunun 3 ü botta bekledi, 1 i güvertede, diğer ikisi gemiyi taradı. Saldırı yaklaşık 40 dakika sürdü. Gemiden para, cep telefonu ve bilgisayar çalan korsanlar, gemiye de telsiz ve seyir cihazlarını taramak suretiyle zarar verip kaçtılar.  Gemi personelinin durumu iyi, sadece darp kaynaklı hafif yaralanmalar var.

Nijerya Lagos'dan aldığı uçak yakıtını taşırken Gana'nın 14 mil açıklarında saldırıya uğrayan Özay 6 gemisi ve Özay 5 gemisi seferlerine devam ediyor.

Özay 4, Özay 5, Özay 6 gemilerinin işletmesi Densa Tanker İşletmeciliği Ltd. Şti. tarafından yapılmakta.

Tankship MT Ozay-6 IMO 9438444 by Fids

Tankship MT Ozay-6 IMO 9438444 by feelgood

Editör: TE Bilişim