Öğrencileri gemi faciasında yaşamını yitiren okulun  Güney Koreli  müdür yardımcısı kendini astı.

Sewol adlı feribot,  475 yolcu ve mürettebatıyla,  Incheon limanından Jeju adasına giderken Çarşamba günü alabora olmuştu. 

52 yaşındaki Müdür Yardımcısı Kang Min-gyu, Perşembe gününden beri kayıp olmuştu. Müdür yardımcısının  Jindo liman kentinde bir spor salonu dışında bir ağaca kemeriyle kendini astığı ortaya çıktı. Müdür Yardımcısı, kaza esnasında gemideydi ve kazadan sağ olarak kurtarılmıştı. 

Polis, Kang'ın  bir intihar notu bırakmadığını bildirdi.

Kang'ın intiharindan önce gemi faciasında yaşamını yitirenlerin sayısı resmi olarak 28 olmuştu. 179 kişi ise kazadan sağ olarak kurtarıldı. 

Dalgıçlar batık gemiye dalmak için güçlü gelgitler ve bulanık sularla mücadele ediyorlar; ancak kalan 278 kişiyi sağ olarak bulma umudu yok denecek kadar az. 

Kayıp yakınları umutsuzca bekleyişlerini sürdürüyorlar.  Gemideki kayıp 16 yaşındaki yeğeninin haberi için bekliyen Cho Kyung-mi, "Önceleri biraz umudum vardı, ama şimdi hepsi gitti" dedi. 

Eksik sınıflarda, diğer öğrenciler kendi eksik arkadaşlarının sağ salim dönebilmeleri için masa, yazı tahtası ve pencerelerde mesajlar bırakmış.

Mesajlardan birinde, "Seni tekrar görürsem sana seni çok sevdiğimi söyleyeceğim, yeterince söylemedim çünkü" diye yazılmış. 

Güney Kore'nin son 21 yıldaki en büyük deniz kazasında soruşturma, olası mürettebat ihmali üzerinde yoğunlaşmış bulunuyor. 

Yük istifleme ve geminin yapısal kusurlar ile ilgili sorunlar, geminin güvenlik ve sigorta kontrolleri bütün geçmiş inceleniyor.

Tanıkların gemiden ilk kaçanlar arasında bulunduğunu söylediği 69 yaşındaki gemi kaptanı da büyüteç altına alındı.

Müfettişlere göre, Zabit Lee Joon-seok serdümenle birlikte kaza esnasında kaptan köşkünde bulunmaktaydı, ancak Kaptan, kaza esnasında köprüüstünde değildi.

Cuma günü Savcılar serdümen ve yolculara yardım için görevlerini yapmadığı için başka bir mürettebat ile zabit Lee için tutuklama emri çıkardı.

Zabit Lee Joon-seok ifadesinde; "Ben kaptanın kazadan önce nerede olduğundan emin değilim. Ancak sağ kazadan sonra, ben onu önümde ve kaptan köşküne aceleyle geri dönerken gördüm" dedi.

Seok; "Kaptan, sakince geminin meyilinin ne kadar olduğunu sordu ve yeniden dengelemek gemi çalıştı,"  dedi.

 

Editör: TE Bilişim