ÖİB, Galataport için danışmanları seçti
 
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Galataport özelleşmesi sürecinde danışmanlık hizmeti almak için EFG İstanbul Menkul Değ. A.Ş.-Mag Mühendislik Hizm. Ltd. Şti.-İşmen Hukuk Bürosu Konsorsiyumu'nu seçti.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı(ÖİB), Galataport özelleşmesi sürecinde danışmanlık hizmeti almak için EFG İstanbul Menkul Değ. A.Ş.-Mag Mühendislik Hizm. Ltd. Şti.-İşmen Hukuk Bürosu Konsorsiyumu'nu seçti.

ÖİB'den yapılan yazılı açıklamada, Galataport olarak bilinen İstanbul Salıpazarı Limanı'nın özelleştirilme sürecinde gerek imar planı çalışmalarında ve gerekse ihale sürecinde ÖİB'ye yardımcı olması amacıyla, uluslararası tecrübeye sahip, kıyı yapıları ile imar planı konusunda deneyimli finans, teknik ve hukuk Danışmanlarından oluşan bir Konsorsiyum oluşturulması için 1 Şubat 2010 tarihinde alınan tekliflerden, EFG İstanbul Menkul Değ. A.Ş.-Mag Mühendislik Hizm. Ltd. Şti.-İşmen Hukuk Bürosu Konsorsiyumu'nun birinci olduğu bildirildi.

Açıklamada, İstanbul'un tek kruvaziyer limanı olan Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.'ye ait İstanbul Salıpazarı Limanı'nın, geri plandaki tarihi ve doğal değerlerin öne çıkarılarak, çağdaş limancılığın gereklerine göre işletilen prestij bir kruvaziyer liman haline getirilmesinin hedeflendiği ifade edildi. Açıklamada, Salıpazarı Limanı için hedefler şöyle sayıldı:

"Salıpazarı Limanı'nın mevcut teknik, fiziki, finansal ve idari durumlarına ilişkin analizlerin yapılması. Kamuya açık alanların tespiti ve projenin çevresini iyileştirici özelliklerinin arttırılmasına yönelik detaylı bir çalışma yapılması. Bölgenin sit alanı ve turizm merkezi olması sebebiyle, bunun gerektirdiği planlama ve proje yaklaşımının benimsenmesi. Çevresel sorunlara yönelik çözüm önerileri getirmesi. İstanbul ve bölgenin koşulları dikkate alınarak, öngörülen özelleştirmenin gerçekleştirilmesi. İhale sürecinde proje için ciddi ve olumlu etkisi olması beklenen ilgili kamu kurum ve kuruluşları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Koruma Kurulu, Sivil Toplum Örgütleri gibi paydaşların görüşlerinin dikkate alınması. İstanbul'un tarihi ve kültürel değerlerini dikkate alarak ülkemizin Dünya kruvaziyer turizminden daha büyük bir pay alabilmesi ve bu itibarla bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlanması."

 

Editör: TE Bilişim