ABD'nin Charleston Limanından Belçika'nın Anvers Limanı'na gitmekte iken Atlantik Okyanusu'nun tam ortasında ambarlarında önce patlama meydana gelen sonra da yangın çıkan 299 metre uzunluğundaki konteyner gemisi MSC Flaminia'yı kurtarması için armatör şirket, ünlü kurtarma-yardım firması Smit Salvage ile anlaşma imzaladı.

Geminin en yakın kara parçasından 1000 mil açıkta kaza geçirmesi nedeniyle imzalanan kurtarma-yardım anlaşmasının meblağının çok yüksek olduğu tahmin ediliyor.

NSB Niederelbe firmasının işletmeciliğini yaptığı MSC Flaminia adlı konteyner gemisini yangından sonra 24 kişilik mürettebat tahliye etmişti. 1 kişinin yaşamını yitirdiği yangında daha sonra hastaneye kaldırılan 4 yaralıdan biri daha yaşamını yitirince ölü sayısı 2'ye çıkmıştı.

MSC Flaminia gemisinin 40 milyon dolar değerinde tekne sigortası olduğu, gemide 4000 adet konteyner bulunduğu ve her birinin ortalama değeri 30 bin dolar kabul edildiğinde yükün toplam değerinin de 120 milyon doları bulduğu bildiriliyor.

Smit firmasının 16,320 HP gücündeki 2007 yılı yapımı  okyanus römorkörü Fairmount Expedition'u ve 2003 yılı yapımı 16,500 HP lik Anglian Sovereigni kaza bölgesine gönderdi.

Geminin son durumuyla ilgili yeni bir rapor yok ancak son gelen rapor yangının sürdüğü yönündeydi.

Yangın söndürme yeteneği de olan römorkörlerin geminin bulunduğu noktaya bu akşam ulaşabilecekleri bildiriliyor.

Ciddi yanıkları olan bir başka yaralı mürettebatın Azor Adalarındaki hastaneden yanık konusunda uzman Portekiz'de bir hastaneye sevkedildiği öğrenildi.

Gemide yolcu olarak 2 kişinin bulunduğu bu kişilerin yangından yara almadan kurtarıldıkları öğrenildi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim