Geçtiğimiz Ocak ayının son günlerinde Gine Körfezi açıklarında korsan saldırısına uğrayan İngiltere merkezli Borealis Denizcilik’in işletmesindeki M/V Mozart’ın Kaptanı Mustafa Kaya saldırı sırasında gösterdiği cesaret ve verdiği mücadeleden dolayı sigorta şirketi DNK tarafından plaketle ödüllendirildi.

lk kez bir kaptana bir plaket verildi

23 Ocak 2021 yılında kaçırılan M/V Mozart adlı konteyner gemisinin kaptanı Mustafa Kaya cesaretinden dolayı plaketle ödüllendirilmesinin çok gurur verici olduğunu belirtti. İTÜ Denizcilik Meslek Yüksek Okulu 2000 mezunu Uzakyol Kaptanı Mustafa Kaya duygularını şöyle ifade etti :

“Hayatımda en güzel anlardan birini yaşadım. Böyle bir plaketin DNK tarafından ilk defa bir kaptana verildiğini öğrenmek benim için gurur vericiydi. Özellikle korsan saldırısı anında köprü üstünde yaşananları VDR kayıtlarından dinlediklerini ve göstermiş olduğumuz cesaret ve mücadeleye hayran kaldıklarını tarafıma beyan etmeleri beni gururlandırdı. Bu plaketi benimle beraber olan ve aynı cesareti gösteren tüm M/V Mozart personeli adına aldım’”

Ne olmuştu?

İstanbul merkezli Boden Denizcilik işletmesindeki Liberya bayraklı 2007 inşa Mozart isimli konteyner gemisinin, 23 Ocak sabah saatlerinde Gine Körfezi Sao Tome'nin 100 deniz mili açıklarında seyrettiği sırada korsanların saldırısına uğradığı bildirilmişti. Gemide 1’i Azeri, 18'i Türk mürettebat olmak üzere toplam 19 personel bulunuyordu. 2. Mühendis Farman Ismayılov'un hayatını kaybettiği olayda, gemide görev yapan 19 mürettebattan 15'i gemiden kaçırılarak rehin tutulmuş ve 21 gün sonra özgürlüklerine kavuşmuştu.

Editör: TE Bilişim