Konak Belediyesi, DTO İzmir Şubesi, Ege İhracatçı Birlikleri Su Ürünleri Tanıtım Grubu, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen ve Ege Gırgır Balıkçıları Derneği tarafından desteklenen “Minik Denizciler Şenliği”, Alsancak-Dominik Caddesi’nde öğrenciler tarafından coşku içerisinde kutlandı.

 “Eğlenerek öğrenmek” felsefesi doğrultusunda çocuklara denizlerin nasıl temiz tutulması gerektiği,  deniz sevgisi ve denizin yaşantımıza neler kattığı gösteriler ve animasyonlarla anlatılmaya çalışılıyor. Şenliğe katılan Denizcilik Anadolu Meslek Liseleri, yaptıkları çalışmaları sergileyerek, bilgi aktardı. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından alana kurulan akvaryumlarda deniz canlıları, minik öğreniciler tarafından ilgi ile izlendi. Katılımcılara balık-ekmek pişirilerek dağıtıldı.

DTO İzmir Şube Başkanı Géza Dologh, DTO İzmir Şubesi olarak en büyük hedeflerinden birisinin “DENİZCİ MİLLET, DENİZCİ ÜLKE” kavramının toplum tarafından benimsenmesini sağlamak olduğunu,  hedef olarak belirledikleri bu sloganı, öncelikle çocuklardan başlayarak, toplumun tüm kesimlerine yaymaya çalıştıklarını söyledi.
İçerisinde ‘deniz’ kelimesi bulunan bütün etkinliklerin, kendilerini heyecanlandırdığını ve mutlu ettiğini belirten Dologh, “Çünkü denizcilik sektörü adına yapılan bu tür çalışmalarla ulaşabileceğiniz kitle sayısı artıyor, denizi ve sağladığı yararları daha çok insana anlatabiliyorsunuz. DTO İzmir Şubesi olarak, çocuklarımızı denizle tanıştırdığı için bu şenliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ise, İzmir’de denizcilik adına yapılan çalışmalara katkı vermekten mutluluk duyduklarını, deniz sevgisinin küçük yaşlarda oluşturulabileceğini vurguladı.

Bugün başlayan şenlik; çeşitli yarışmalar, animasyon gösterileri, yüz boyama etkinlikleri, müzik yayınları, resim ve müzik yarışmaları eşliğinde yarın akşam sona erecek.

Editör: TE Bilişim