İSTANBUL Şile açıklarında 11 gün önce batan "Volgo- Balt 199" adlı yük gemisinin mürettebatı ile tahlisiye botunun personeli ve bir balıkçıyı arama çalışmalarında, bir kişinin daha cesedine ulaşıldı.
 
Kefken bölgesinden başlanan ve Şile merkez alınarak doğudan batıya doğru yürütülen arama çalışmalarında, kayalıklara sıkışmış halde bir kişinin cesedi daha bulundu.Cedin, Kıyı Emniyeti 7 botu mürettebatından Mehmet Genç'e ait olduğu anlaşıldı.

Genç’in cesedi yapılan incelmemenin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Cesedin çıkarılması sırasında denizcinin annesi de olay yerinde bulundu.

Şile’de batan gemideki personeli kurtarmak için denize açıldıktan sonra kayalıklara sürüklenen Kıyı Emniyeti botunun personelinden Mehmet Genç’in cesedi bütün aramalara rağmen bulunamamıştı.

Yoğun arama faaliyetlerinin ardında bugün denizcinin cesedi kayalıklarda bulundu. Cesedin bulunduğu haberi üzerine Genç’in yakınları söz konusu yere akın etti.

Yapılan incelemelerin ardından ceset cenaze aracına konarak otopsi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Cesedin bulunduğu alana gelenlerden birisi de Genç’in annesiydi.

Oğlunun cesedini görmek isteyen anneyi yakınları sakinleştirdi.

Bu arada söz konusu alanda bir cesedin daha bulunduğu ve çıkarılması için havanın aydınlanmasının beklendiği belirtildi.


Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Müdürlüğü ve İstanbul Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü ekiplerinin katıldığı arama çalışmaları, kayıplar bulunana kadar devam edecek.

 

Editör: TE Bilişim