MARPOL Ek II’de yapılan değişiklikler

IMO, Mayıs’taki MEPC 74’ü , yüksek viskoziteli ve / veya yüksek erime noktası olan kalıcı yüzer ürünlerin kargo kalıntıları ve tank yıkamaları ile ilgili MARPOL Ek II’nin 1, 13, Ek IV ve Ek VI’ındaki ekleri değiştiren MEPC.315 (74) sayılı kararı kabul etmiştir. Özel alanlar ile ilgili değişikliklerin 1 Ocak 2021 tarihinde yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Değişiklikler

  • Düzenleme 1 - Tanımlar (Bölüm 1)

Aşağıdaki yeni paragraf 23 eklenmiştir:

23 Kalıcı şamandıra, aşağıdaki özelliklere sahip kaygan bir şekillendirme maddesi anlamına gelir:

- Yoğunluk: ≤ deniz suyu (20 ° C'de 1025 kg / m3); 
- Buhar basıncı: ≤ 0.3 kPa; 
- Çözünürlük: ≤% 0,1 (sıvılar için) ≤% 10 (katılar için); ve 
- Kinematik viskozite: 20 ° C'de> 10 cSt . "

 Düzenleme 13 - Zararlı sıvı maddelerin artıklarının boşalmalarının kontrolü (Bölüm 5)

- Yeni bir 7.1.4 paragrafı, aşağıdaki 7.1.3 paragrafından sonra eklenmiştir:

Viskoziteye sahip kalıcı uçuşan eşit ya da 50 mPa-s × 20 ° C daha büyük olan kategori Y tahsis maddeler için 7.1.4 ve / veya '16 .2.7' tarafından tanımlanan şekilde eşit ya da 0 ° C den yüksek bir erime noktası olan IBC Kodunun 17. bölümünün 'o' sütununda, aşağıdaki 9. paragrafın altındaki alanlarda geçerli olacaktır: 

  1. bu ekin VI. Ekinde belirtilen ön yıkama prosedürü uygulanacaktır;
  2. ön yıkama sırasında üretilen artık / su karışımı, boşalana kadar boşaltma limanındaki bir kabul tesisinde boşaltılır; ve
  3. Daha sonra depoya verilen herhangi bir su, yönetmelik 13.2'deki deşarj standartlarına uygun olarak denize deşarj edilebilir. "

- Mevcut paragraf 8.2'den sonra yeni bir paragraf 9 eklenir:

9. 13.7.1.4 Yönetmeliğinin uygulandığı alanlar

9.1. Kuzey Batı Avrupa suları arasında Kuzey Denizi ve yaklaşımları, İrlanda Denizi ve yaklaşımları, Kelt Denizi, İngiliz Kanalı ve yaklaşımları ve İrlanda'nın hemen batısındaki Kuzey Doğu Atlantik'in bir kısmı bulunmaktadır.

9.2. Baltık Denizi bölgesi, Botageria Körfezi, Finlandiya Körfezi ve Skagerrak'taki Skaw paralelinde 57 ° 44.8 N'de sınırlanan Baltık Denizi'ne uygun Baltık Denizi anlamına gelir;

9.3. Batı Avrupa suları, Kuzeydeki Shetland Adaları'ndan Güney'deki Cape S. Vicente'ya ve İngiliz Kanalı'na ve yaklaşımlarına kadar İngiltere, İrlanda, Belçika, Fransa, İspanya ve Portekiz'i kapsayan bir alandır.

9.4. Norveç Denizi

(Aşağıdaki genelgede tam olarak belirtilen başvuru noktalarına bakınız)

 EK IV - Prosedür ve Düzenlemeler El Kitabı için Standart Format

Bölüm 4 - Kargo tanklarının temizliği, artıkların deşarjı, balast ve balast çıkarma işlemlerine ilişkin prosedürler

4. 4.4.5 Paragrafı aşağıdakilerle değiştirilmiştir:

5. 20ºC'de 50 mPaxs'ye eşit veya daha büyük bir viskoziteye ve / veya 0ºC'ye eşit veya daha büyük bir erime noktasına sahip kalıcı yüzdürücüler Bu bölüm, varlığıyla tanımlanan maddelerin tank yıkama işlemleriyle nasıl başa çıkılacağına ilişkin talimatlar içermelidir. '16 IBC Koduna bölüm 17 o 'sütundaki' .2.7' ve MEPC.2 / Circular son sürümü, Ek II düzenlenmesinde 13.9 belirtilen alanlarda çalışırken. "

Ek A - Akış diyagramları - Kargo tanklarının temizlenmesi ve X, Y ve Z maddeler kategorisindeki kalıntıları içeren tank yıkama / balast atıklarının imhası

5. Mevcut Not 3'ten sonra aşağıdaki gibi yeni bir Not 4 eklenir:

"Not 4: Ek II'nin 13.9 sayılı yönetmeliğinde belirtilen alanlarda, 13.7.1.4 numaralı yönetmelik, IBC Kodunun 17. bölümünün" o "sütununda '16.2.7' ile tanımlanan maddeler için geçerlidir."

 EK VI - Ön yıkama prosedürleri

6. Mevcut paragraf 21'den sonra aşağıdaki gibi yeni bir C bölümü eklenir:

C Tüm gemiler için

MARPOL Ek II'nin 13.7.1.4 sayılı düzenlemesinin uygulandığı kalıcı yüzdürücüler için ön yıkama prosedürleri

20 ityC'de 50 mPa xs'ye eşit veya daha büyük bir viskoziteye ve / veya 0ºC'ye eşit veya daha yüksek bir erime noktasına sahip olan kalıcı yüzdürücüler, ön yıkama amaçları için katılaşan veya yüksek viskoziteli maddeler olarak işlem görecektir.

Küçük miktarlarda temizleme katkı maddelerinin kullanılmasının, bir ön yıkama sırasında kargo kalıntılarının uzaklaştırılmasını iyileştireceği ve en üst düzeye çıkardığı tespit edildiğinde, bunun için istişarede ve kabul tesisinden önceden anlaşmaya varılarak yapılmalıdır. "

Resmi IMO Genelgesi için tıklayınız

Editör: TE Bilişim