Arkas, TÜSİAD’a ‘evet’ dedi...

TÜSİAD'ın yeni yönetimine davet edilen ancak konuyu düşüneceğini söyleyen Lucien Arkas'ı, Feyyaz Berker ikna etti...

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) yeni yönetim kurulunu belirleme çalışmaları devam ediyor. 21 Ocak'ta yapılacak olan genel kurulda başkan olacak Ümit Boyner, yönetim kuruluna katılması için bir süre önce Arkas Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas'ı aramıştı. Konu hakkında düşüneceğini açıklayan Lucien Arkas sonunda ikna oldu. Lucien Arkas'ı ikna eden ise TÜSİAD'ın ilk başkanı Feyyaz Berker oldu. Böylece TÜSİAD içindeki İzmir kotası da belirlenmiş oldu.

KADIN KOTASI ARTSIN

TÜSİAD yönetiminde ve derneğin genelinde kadınların sayısının artmasının gerektiğini de söyleyen Berker, birçok profesyonel ve patron iş kadınının bulunduğunu söyledi. Dernekteki kadın üye oranının yüzde 16 olduğunu bu rakamın en az yüzde 30'a çıkması gerektiğini ifade eden Berker, Ümit Boyner'in de yönetimde daha fazla kadın üye olmasını düşündüğünü kaydetti.

GÜNDEMDE

TÜSİAD'ın Başkanlar Konseyi'nin derneğin tüzüğüne konması konusuna da değinen Berker, yakın zamanda bu konu ile ilgileneceklerini söyledi. Ümit Boyner ile görüştüklerini vurgulayan Berker, konunun aslında Arzuhan Doğan Yalçındağ döneminde yapılmak istendiğini, ancak zaman bulunamadığını açıkladı. Daha önce konsey toplantısında konunun genel kurul gündemine alınacağı duyurulmuştu.

Editör: TE Bilişim